Zanimljivosti

RASKRINKAN TAJNI PLAN MEGAN MARKL: Novi biznis je perfidan pokušaj da izvuče korist od kraljevske porodice! (FOTO)

Vojvotkinja od Saseksa plasira teglice džema od jagoda, iako se isti proizvod na imanju princa od Velsa pravi već više od tri decenije.

17.04.2024 11:40

RASKRINKAN TAJNI PLAN MEGAN MARKL: Novi biznis je perfidan pokušaj da izvuče korist od kraljevske porodice! (FOTO)
Tanjug/AP

Megan Markl rešena je da poto-poto zaradi, pa se bacila u kulinarske vode. Ona je i zvanično predstavila prvu seriju od 50 tegli džema od jagoda koje je poslala odabranim influenserima i prijateljima. Ona se nada da će njen kulinarski projekat zaživeti i obilato koristi svoje ime i titulu za promociju "American Riviera Orchard".

Inspiraciju za novi biznis Megan je, više je nego očigledno,  dobila od svekra kralja Čarlsa na čijem imanju se više od 30 godina pravi i prodaje džem od organskih jagoda. Nakon smrti kraljice Elizabete II ovaj biznis je preuzeo princ Vilijam. Iako je više puta vrlo loše govorila o kraljevskoj porodici, Megan očigledno ne smeta da i dalje zarađuje na njima ne samo koristeći njihovo ime, već i ideje.  Ona na perfidan pokušaj da ponovo izvuče korist od britanske kraljevske porodice. 

 

 

Ništa originalno

Kako je za britanski Miror objasnio marketinški ekspert Ron Torisian, vojvotkinja od Saseksa uspela da privuče pažnju moraće još mnogo da radi ukoliko želi da potrošači prihvate njen džem.

- Postoji velika razlika između privlačenja pažnje i plasmana proizvoda na tržište i zarade. Način na koji je pokrenula celu priču ima smisla kada uzmete u obzir ko je Megan Markl kao osoba. To što je odabrala 50 uticajnih ljudi da im pošalje svoj džem usklađen je sa imidžom koji ona da pokušava da održi. Želi da zadrži  ekskluzivnost, ali je i dalje vrlo malo pravih informacija šta to ona tačno radi. Ovo povećava znatiželju potrošača, ali nije garancija i da će zaista uspeti s ovim projektom - rekao je on. 

Mnogi, posebno u Britaniji, zameraju vojvotkinji od Saseksa što je svoj džem lansira u vrlo teškom trenutku za kraljevsku porodicu. Podsećamo, princeza Kejt Midlton bori sa rakom kao i kralj Čarls III, dok Megan bezbrižno "kuva" džem, a ideju je "pozajmila" od kraljevske porodice o kojoj je toliko puta negativno govorila.  

Naime, vojvitkinja od Saseksa nije smislila nešto svoje i originalno, već je ideju o džemu zapravo pozajmila od princa od Velsa. Njen svekar, nekadašnji princ od Velsa a danas  kralj Čarls III, je još devedesetih godina prošlog veka započeo sa proizvodnjom džema od jagoda sa imanja Vojvodstva Kornvol. 

ROTA / Camerapress / Profimedia

Princ Vilijam preuzeo je imanje i proizvodnju džema nakon smrti kraljice Elizabete II

 

Princ Vilijam je preuzeo imanje nakon smrti kraljice Elizabete II 2022. godine, a džem od organskih jagoda iz Vojvodstva se prodaje u Vejtrozu po ceni od 3 evra po tegli. Kompletna zarada od prodaje ovog džema ide u humanitarni fond princa od Velsa.

Ali, Megan ne mari za prozivke i računa na podršku prijatelja, pa je prve tegle poslala bliskim prijateljicama dizajnerki Trejsi Robins i Delfini Belkijer, koje su fotografije njenog džema postavile na svoje naloge na društvenim mrežama.

Inače, poslednjih godina u Holivudu je postala moda da glumice i poznate ličnosti predstavljaju svoje proizvode hrane. Megan je samo poslednja u nizu na listi poznatih kojih promovišu svoje proizvode. već godinama Džulijan Mur, Vil Ferel i Lebron Džejms prodaju med iz sopstvenih bašta. 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)