Zanimljivosti

BESAN JE POČEO DA URLA I PLAČE, A ONDA JOJ KUPIO CVEĆE ZA IZVINJENJE: Otkrivena mračna strana princa Vilijama (FOTO)

Da li će sada javnost još više biti zabrinuta za princezu od Velsa

17.03.2024 21:11

BESAN JE POČEO DA URLA I PLAČE, A ONDA JOJ KUPIO CVEĆE ZA IZVINJENJE: Otkrivena mračna strana princa Vilijama (FOTO)
ROTA / Camerapress / Profimedia

Dok nedeljama drame drmaju britanski dvor, spekulacije o zdravlju princeze Kejt Midlton prelaze u nivo teorija zavera, a prava istina se ne može ni naslutiti. Dok svi čekaju da se iz kraljevske porodice oglase i prekinu ovu agoniju koju prati ceo svet, isplivavaju novi detalji iz prošlosti. U 41. godini, princ od Velsa ne samo da je ključna figura u monarhiji već je i omiljen među javnošću. Međutim, perspektiva nije uvek bila tako svetla, kako objašnjava autor Robert Lejsi u svojoj biografiji "Bitka braće". Oluje su bile sveprisutne. Možda je to i bilo očekivano. Samom kralju Čarlsu III nije stran povremeni izliv besa princa Vilijama. Ipak, maćeha Vilijama, kraljica Kamila, navodno je bila zatečena žestinom njegovih ispadanja.
Lejsi piše da se pokazalo kao 'Vilijam nije baš sladak i fin kad  se razbesni."

i-Images / Eyevine / Profimedia

Princ Vilijam ima probleme sa besom


- U godinama nakon njenog venčanja 2005. godine sa Čarlsom, Kamila je ispričala članovima svoje porodice i bliskim prijateljima o svom iznenađenju kada je otkrila neočekivane strane šarmantnog princa. Dečko ima snažan temperament, rekla je tada Kamila. Čarlsova supruga bila je zgrožena zbog besnih ispada koje je Vilijam povremeno imao protiv njenog supruga u njenoj prisutnosti. Svađe su bile razarajuće, prema Kamilinom opisu u prvim danima, sa Vilijamom koji je vikao, a Čarls je pokorno trpeo posledice. Kako ga je opisala, Vilijam se nije uzdržavao - kaže Lejsi sugerišući kako je to bilo suprotno osećanjima koje bi trebalo da ima budući kralj Velike Britanije.

Tanjug/AP

Prinčevi Vilijam i Hari imali su fizički sukob


Danas je to uglavnom skriveno, ali mlađi brat Hari ima svoj stav o Vilijamovom besu. Pišući u svojim memoarima"Rezerva", Hari tvrdi da ga je u jednoj svađi 2019. godine u Notingem Kotedžu u dvorištu Kensingtonske palate, Vilijam "uhvatio za ovratnik, pocepao mu lanac i oborio ga na pod."

Princ Vilijam nikada nije dao svoju verziju događaja, ali prema rečima Roberta Lejsija, bes je bio očigledan od samog početka, posebno kada je njegova majka princeza Dajana, 1995. godine u intervjuu za emisiju Panorama razgovarala o raspadu braka sa njegovim ocem i svojoj aferi sa Džejmsom Hjuitom. Ovaj događaj duboko je osramotio tadašnjeg učenika Eton koledža, Vilijama.

Tanjug/AP

Princeza Dajana sa prinčevima Vilijamom i Harijem

Reakcija Vilijama

Prema prijateljici "isceliteljki" Simon Simons, Dajana je brzo osetila punu snagu Vilijamovog besa. Ona je ispričala Simons da je "sve krenulo nizbrdo" nakon intervjua. Vilijam je počeo da viče i plače, a kada je Dajana pokušala da ga zagrli, on ju je odgurnuo. Očigledno je da je Vilijamovo intenzivno ponašanje moglo dovesti do njegovih poznatih besnih napada. Ipak, sledećeg dana se izvinio svojoj majci za svoj temperament tako što joj je doneo malen buket cveća, piše Dejli Mejl.


Ovaj incident jasno pokazuje kako su javni događaji itekako uticali na privatni život članova kraljevske porodice. Uz to, otkriva i emotivnu složenost odnosa unutar porodice, kao i pritisak i očekivanja koja su bili prisutni u Vilijamovom odrastanju. Sve ovo dodatno baca svetlo na život članova kraljevske porodice i uticaj javnih događaja na njihovu privatnost.

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)