Zanimljivosti

GLUMICA LAŽIRALA SOPSTVENU SMRT: Kada je otkriven razlog niko nije ostao ravnodušan, mnogi je podržavaju (VIDEO)

Sve je objasnila na svom Instagram profilu.

03.02.2024 10:40

GLUMICA LAŽIRALA SOPSTVENU SMRT: Kada je otkriven razlog niko nije ostao ravnodušan, mnogi je podržavaju (VIDEO)
instagarm

Indijska glumica Punam Pandej izazvala je buru na društvenim mrežama nakon priznanja da je lažirala sopstvenu smrt kako bi pokrenula razgovor o raku grlića materice. Samo dan nakon što se vest o njenoj navodnoj smrti proširila kao požar na njenom Instagram profilu, 32-godišnja poznata ličnost se obratila javnosti otkrivajući istinu iza šokantnog trika.

U seriji videa, glumica je izrazila kajanje zbog izazivanja uznemirenosti i objasnila da je njena namera bila da šokira sve u razgovor o kritičnom pitanju karcinoma grlića materice.

-Da, lažirala sam svoju smrt. Ekstremno, znam, ali odjednom svi pričaju o cervikalnom karcinomu - izjavila je. Takođe je pokrenula veb sajt sa ciljem podizanja svesti o ovoj bolesti.

instagarm

Indijska glumica izazvala je brojne kontroverze

Lažno saopštenje i javna reakcija

Početno saopštenje o smrti Punam Pandej je izdao njen menadžer, koje su zatim preneli vodeći indijski i međunarodni mediji. Zvanično saopštenje objavljeno na njenom profilu izrazilo je duboku tugu zbog gubitka i zatražilo privatnost tokom žalosnog perioda.

Međutim, vest je odmah izazvala sumnje, sa mnogima koji su spekulisali da je to marketinški trik. Ova kontroverza je izbila samo dan nakon što je indijska ministarka finansija Nirmala Sitharaman, otkrila planove vlade da se fokusira na vakcinaciju devojčica uzrasta od 9 do 14 godina protiv cervikalnog karcinoma kao deo budžeta za 2024. godinu. Cervikalni karcinom je drugi najčešći uzrok smrti među ženama u Indiji, prema Međunarodnoj agenciji za istraživanje raka (IARC).

 

 

Poziv za podizanje svesti i akciju

Punamin nekonvencionalni pristup osvetljavanju cervikalnog karcinoma svakako je izazvao raspravu, ali je takođe izazvao debatu o etičkim implikacijama njenih postupaka. Dok su je neki kritikovali zbog pribegavanja takvim ekstremnim merama, drugi priznaju da je uspela da privuče pažnju na ključno zdravstveno pitanje koje pogađa hiljade žena.


Dok se kontroverza nastavlja, jedno je jasno - hitna potreba za povećanom svesti, prevencijom i podrškom za one koji su pogođeni cervikalnim karcinomom (rak grlića materice). Da li će hrabar potez Puam Pandej na kraju dovesti do pozitivnih promena ili će biti zasenjen okolnom kontroverzom, vreme će pokazati.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)