Zanimljivosti

SVET U ŠOKU! Isplivala fotografija iz mladosti roditelja Leonarda Dikaprija, svi pričaju o jednom BIZARNOM DETALJU! (FOTO/VIDEO)

Poznati holuvudski zavodnik je oduvek govorio da sav uspeh duguje majci i ocu i to nikada nije krio, a evo ko su njih dvoje.

27.06.2023 10:46

SVET U ŠOKU! Isplivala fotografija iz mladosti roditelja Leonarda Dikaprija, svi pričaju o jednom BIZARNOM DETALJU! (FOTO/VIDEO)
Tanjug/AP

Mnogi ne znaju, ali glumac Leonardo Dikaprio (48) pripisuje svoj svetski uspeh roditeljima, Džordžu i Irmelin. On često navodi njihov netpičan način vaspitanja kao onaj koji je oblikovao njegovu ličnost i uticao na celokupnu glumačku karijeru. Iako to nije tipično za holivudske zvezde, ovaj Oskarovac je i dalje veoma blizak i sa majkom i sa ocem. Leo je poznat kao holivudski zavodnik koji ne izlazi sa devojkama koje pređu "kritičnu" 25. godinu života i ne može se pohvaliti nekom dugogodišnjom partnerkom, pa se tako najčešće na crvenom tepihu pojavljuje upravo sa majkom.

On je često isticao kako je "potpuno i u svakom pogledu dužan roditeljima za postignut uspeh" i da najverovatnije ne bi radio ništa od ovoga da nije bilo oba njegova roditelja. Posebnu zahvalnost duguje majci, Irmelin Indenbirken, kojoj je često, javno, naglašavao koliko je voli i koliko joj duguje.

- Podržala je ovog malog klinca koji je sa 12 godina rekao: "Hoću da budem glumac", što je smešno, i vozila me je na sve te audicije. Ona je glavni razlog za to što mogu danas da radim ono što radim - rekao je ranije Dikaprio za medije.

Ipak, Dikaprijev otac je imao presudnu ulogu kada je u pitanju izbor filmova za koje se njegov sin operedio. Džordž Dikaprio je umetnik performansa i distributer stripova, dok je Leova majka, Irmelin, nemačka glumica i producentkinja. Roditelji su mu se razveli kada je imao svega godinu dana, ali i pored toga, glumac je uvek isticao da su oboje učestvovali u njegovom odrastanju. Otac mu je bio velika podrška i oduvek mu je davao savete po pitanju karijere koja je kod Leo započela još u dečačkim danima. Džordž je, takođe, vodio sina na rok-koncerte koji su na njega ostavili veliki utisak. 

- U mladosti sam bio izložen najzabavnijoj hipi subkulturi, sa stripovima Fabulous Freak Brothers, Zap i Weirdo. Moje najranije sećanje iz detinjstva je poseta hipi koncertu sa tatom - izjavio je on Leo za USA Weekend.

Leonardo je često isticao da su njegovi roditelji bili "boemi u pravom smilsu te reči", a to nije nimalo slučajno. Izgleda da oni nisu samo bili boemi već i hipici, budući da je viralna postala fotografija iz 1975. na kojoj su njegovi roditelji sa njim. Tu se vidi njegova majka, Irmelin, koja drži Lea za ruku, a očigledno je da u to vreme brijanje i depiliranje nije bio deo obaveznog rituala svake žene, pa ona ima dlake ispod pazuha. Mnoge je to, uprkos poznavanju kulture sedamdesetih, šokiralo, pa su čak i naveli da je "njen izgled pomalo bizaran". S druge strane, kada pogledate njegovu mamu, vidi se da je Leonardo njena slika i prilika, dok na crnomanjastog oca uopšte ne liči.

Leonardov uspeh uvek je bio i u dobrom odabiru scenarija. On je poznat kao glumac koji ne snima sve što mu dođe pod ruku, zato se u startu istakao kao veliki talenat. To nije nimalo slučajno. Naime, obično je njegov otac čitao scenarije, odlučujući koji su vredni gledanja i u kojim bi njegov sin mogao da glumi. Džordž bi ga tako ohrabrivao da se pozabavi određenim projektima u odnosu na druge.

- Mislimo da je on zapravo vanzemaljac, povezan totalno na drugačiji način od nas. U njemu se dešava nešto što mi ne razumemo, svakako je fantastičan - rekao je Džordž o svom sinu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)