Zanimljivosti

TAJKUN UBRIZGAVA KRV SVOG MALOLETNOG SINA U SEBE: Izazvao more kontroverzi širom sveta, ali tvrdi da ima više nego jak razlog za to! (FOTO/VIDEO)

Brajan Džonson, koji je već privukao pažnju medija pričom o tome kako svoje organe vraća u stanje osamnaestogodišnjaka, sada je otišao korak dalje.

24.05.2023 12:01

TAJKUN UBRIZGAVA KRV SVOG MALOLETNOG SINA U SEBE: Izazvao more kontroverzi širom sveta, ali tvrdi da ima više nego jak razlog za to! (FOTO/VIDEO)
Instagram-bryanjohnson_

Multimilioner Brajan Džonson (45) želi po svaku cenu da se vrati u mladost, ali na prirodan način, što znači bez ikakvih estetskih korekcija na licu i telu. Nakon što je pre 2 godine svoju kompaniju prodao za 800 miliona dolara, sad novac troši kako bi telo vratio u stanje iz mladosti. Angažovao je tim lekara i stručnjaka regenerativne medicine i ima rigorozan plan kako da podmladi organe. Džonson tvrdi da već sad ima srce tridesetsedmogodišnjaka, kožu dvadesetosmogodišnjaka i kapacitet pluća kao kad je imao 18 godina. Međutim, nema nameru da se na tome zaustavi.

Džonson je ranije primao transfuziju krvi od zdravih, anonimnih davalaca koje je pažljivo pregledao kako bi se uverio da imaju idealan indeks telesne mase i da nemaju bolesti. Ali, sada je preduzeo drastičan korak tako što sa svojim sedamnaestogodišnjim sinom Talmidžom želi da razmeni krvnu plazmu. U procesu se svakom učesniku uklanja litar krvi i pretvara se u delove pomoću mašine visoke tehnologije. Krv se deli na tečnu plazmu, crvena krvna zrnca, bela krvna zrnca i trombocite. To se zatim ubrizgava Brajanu koji se nada da će još više podmladiti i popraviti telo.

Američki tajkun je uz to ovom tretmanu podvrgao i svog oca Ričarda (70). 

Brajan je, naime, nedavno donirao Ričardu litar svoje krvi, a Talmadž je donirao krv ocu Brajanu. Pritom, nije primio nikakvu povratnu krv.

- Moj sin, otac i ja smo završili prvu višegeneracijsku razmenu plazme na svetu - ponosno je napisao tajkun na Instagramu, a preneo San.

Brajan želi da dokaže i sebi i drugima da je večna mladost moguća. On je rešio ne samo da zaustavi starenje, već da se vrati u najbolje godine života, odnosno kad je imao 18.

- Možda zvuči ekstremno, ali želim da dokažem da starenje nije neizbežno i da nije po sredi prirodan proces, već rezultat nebrige čoveka o sopstvenom zdravlju i telu. Godinama nisam vodio računa o sebi, puno sam radio i dosta sedeo, bio sam na ivici gojaznosti i depresivan. U jednom trenutku sam čak razmišljao o samoubistvu, a onda sam rešio da sve to promenim - objasnio je on razloge koji su ga doveli do drastične odluke da se podmladi.

Multimilioenr je angažovao tim od 30 lekara i stručnjaka koji svakodnevno brinu o njegovom telu i zdravlju i dosad je na to potrošio više od 2 miliona dolara. Džonson sa timom lekara pokušava da "smanji" starosnu dob pomoću intenzivnog i skupog eksperimentalnog medicinskog programa koji je nazvao "Project Blueprint", a tvrdi da je uspeo da postigne kapacitet pluća i kondiciju osamnaestogodišnjaka. 

Prema planu, Džonson vežba najmanje sat vremena svaki dan, uključujući tri treninga visokog intenziteta nedeljno. Svakog meseca on se podvrgava desetinama medicinskih procedura, od kojih su neke prilično ekstremne i bolne, a rezultati se prate dodatnim testovima krvi, snimcima magnetne rezonance, ultrazvukom i kolonoskopijama. Dosad je 33.537 puta snimio creva i nema nameru da se na tome zaustavi.

Džonson se pohvalio i da za pola sata uradi 20.000 trbušnjaka, ali na posebnoj spravi koju su mnogi nazvali "bizarnom".

- Osećaj je da vam izvlači ceo želudac. Kao da ga čupaš. Mislio sam da će me sve boleti nakon ovoga, ali nije tako - rekao je bogataš.

Objasnio je kako se zbog korišćenja sprave "nikada nije osećao jačim", a posvećen je i strogoj veganskoj dijeti koja uključuje unošenje tačno 1.977 kalorija dnevno. Osim toga, svake večeri odlazi na spavanje u isto vreme, i to nakon što provede dva sata noseći posebne naočare za zaštitu od plave svetlosti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)