Zanimljivosti

ZVEZDA KANSKOG FESTIVALA DONELE SU ODLUKU O KOJOJ SVI GOVORE: Umesto o haljinama svi su pričali o jednom detalju, da li je sve isplanirano? (FOTO)

Poznate dame još jednom su dokazale da se i u poznijim godinama može zablistati u punom jeku, iako su u Kan povele i naslednike.

18.05.2023 17:00

ZVEZDA KANSKOG FESTIVALA DONELE SU ODLUKU O KOJOJ SVI GOVORE: Umesto o haljinama svi su pričali o jednom detalju, da li je sve isplanirano? (FOTO)
Tanjug/AP

Filsmki festival u Kanu zvanično je otvoren 16. maja i trajaće sve do subote, 27. maja. Kao što to običaj biva, crvenim tepihom prodefilovale su neke od najvećih zvezda filmske industrije.

Francuska glumica Katrin Denev zvanično je otvorila 76. Kanski filmski festival, dok je ceremoniju vodila njena ćerka, glumica Kjara Mastrojani. Denev je ove godine bila zaštitno lice festivala, a njen ogroman portret nalazio se na ulazu palate. Crno-bela fotografija je iz 1968. godine iz ostvarenja „La chamadereditelja Alena Kavalijea. Čuvena Francuskinja će 22. oktobra napuniti 80 godina, a u svetu filma je od četrnaeste godine. 

Katrin je blistala u tegeta haljini sa spuštenim rukavima, a toaleta je delimično otrkivala i njena ramena. Detalj otmenosti bili su i prišiveni cirkoni po gornjem delu uz koji se stapala i masivna ogrlica. Njena ćerka Kjara se takođe odlučila za jednostavniju crnu dugačku toaletu sa zanimljivim metalik detaljima koja se u vidu šlica širila. 

 

Pored mnogih poznatih zvezda koje su prošetale crvenim tepihom u Kanu najviše pažnje privukla je porodica slavnog glumca Majkla Daglasa (78). Glumac je došao u pratnji supruge, glumice Ketrin Zite Džouns kao i njihove ćerke Keris za koju je ovo bilo debitantsko pojavljivanje na crvenom tepihu.

Ketrin Zita Džons (53) bila je glamurozna kao i uvek, pa su sve oči bile usmerene upravo u nju. Njena haljina bila je crvene boje, dok je preko jednog rukava imala dodatak od tila pa je izgledala kao asimetrična kreacija.

Zvezda u usponu, njihova ćerka, Keris (20) izgledala je elegantno u bledo roze haljini od cveća. Kada je porodica stigla na vrh crvenog stepeništa Keris i Ketrin su poljubile Majkla. Naime Daglas je u Kanu dobio počasnu Zlatnu palmu za doprinos kinematografiji.

Posle ovih defilea sa naslednicima, fanovi su počeli da se pitaju da li je sve to bilo unapred isplanirano. Jesu li poznati roditelji rešili da na velika vrata uvedu svoje naslednice u svet glamura i tako im olakšaju put u šoubiznisu.

Britanske glumačka legenda, Helen Miren (77), nije mogla da prođe nezapaženo u Kanu. Glumica je prošetala crvenim tepihom i boju kose uparila sa bojom haljine koju je nosila, a u pitanju je plava. Tako je neobična plava frizura savršeno dopunjavala plavu haljinu „Del Core“, koja je kao salivena odgovarala njenoj figuri i srebrnim sandalama. Ona je u rukama nosila lepezu sa natpisom #vorthit (vredi!) velikim slovima. Helen je stilizovao Li Haris, koji je pored snimka glumice objavio na Instagramu:

- Ona zna kako da se pojavi! -

 

 

Svetski top model Naomi Kembel istakla se u moru poznatih lica iz sveta filma, muzike i modelinga. Tamnoputa manekenka harala je modnim pistama devedesetih, a ni toliko godina kasnije, u svojoj 52. godina nije izgubila prepoznatljiv izgled. U Kanu se pojavila u dugačkoj sivoj haljini sa šljokicama koja se vukla po podu, a koja je imala dubok dekolte. Izgledala je otmeno, elegantno, a opet svedeno i glamurozno. Prvobitno je došla sa belim naočarima koje je kasnije skinula. Duga tamna kosa, sa svetlijim pramenovima pri kraju i umerena šminka su jednostavno njen pečat. 

 

 

Glumica Uma Turman (53) je još jednom pokazala da harizma i stav nemaju alternativu. Izabrala je predivnu toaletu A kroja od teškog satena boje šampanjca sa potpisom modne kuće Dior. Haljinu krase tanke bretele, a širi se od struka nadole, dok je posebno upečatljiv detalj koji je ceo autfit digao na viši nivo bio predimenzionirani crveni ogrtač. Glumica je celokupan stajling zaokružila efektnom čoker ogrlicom od kombinacije dijamanta i crvenih, staklenih perlica i sitnim rubinima na ušima. I Umin izbor obuće za crveni tepih bio je veoma zanimljiv, a izabrala je jednostavne, zlatne japanke kakve bi mnoge žene nosile čak i na plažu. Bio je ovo hrabar izbor, ali nije pokvario opšti utisak.

Ona je na festival stigla u pratnji sina Levona Roana (21) kog je dobila u braku sa kolegom Itanom Houkom, a ovaj mladić je izabrao savršeno skrojeno teget odelo.

 

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)