Zanimljivosti

ČITAV SVET BRUJI O RODŽERU FEDERERU: Jedan od najboljih tenisera svih vremena pronašao novi posao, a tek kako se u Njujorku pojavila njegova Mirka! (FOTO)

Jedan od najboljih sportista svih vremena je noćas zajedno sa suprugom zablistao na prestižnom modnom događaju u srcu Njujorka, Met Gali 2023.

bySrećna Republika

02.05.2023 09:45

ČITAV SVET BRUJI O RODŽERU FEDERERU: Jedan od najboljih tenisera svih vremena pronašao novi posao, a tek kako se u Njujorku pojavila njegova Mirka! (FOTO)
Tanjug/AP

Proslavljeni švajcarski teniser i jedan od najboljih sportista svih vremena, Rodžer Federer (41), definitivno je osoba o kojoj sada bruji čitav svet nakon što je dobio priliku da u srcu Njujorka, tačnije u Metropoliten muzeju, bude jedan od voditeljskih domaćina najprestižnijeg modnog događaja na planeti - Met Gala. 

Ovogodišnja ceremonija bila je posvećena pokojnom modnom kreatoru Karlu Lagerfeldu, te su mnogobrojne poznate ličnosti iz sveta šou-biznisa, ali i filma, imale zadatak da se u skladu sa tim i obuku. Isto je trebalo da učini i Federer, koji je, sudeći po komentarima modnih poznavalaca, ispunio zadatak s veoma visokom ocenom. Isto je prošla i njegova supruga Mirka, koja je rame uz rame s Federerom, prošetala crvenim tepihom.

Bivši švajcarski profesionalni teniser, koji je zajedno sa Anom Vintur, Penelopom Kruz, Dua Lipom i Mihaelom Koel bio domaćin događaja, poneo je crni smoking koji je ukombinovao sa odgovarajućom leptir mašnom. Ispod je obukao čistu, belu košulju, a na prestižnom događaju na Menhetnu pojavio se s tamnim naočarima za sunce. Mirka je, s druge strane, nosila privlačnu poluprozirnu ružičastu haljinu sa istaknutim detaljima i mašnom u struku. Haljina je klizila po zemlji, dok je imala jedinstven visok vrat. 


Met Gala 2023. vratila se u Metropoliten muzej umetnosti u Njujorku u ponedeljak uveče, a svi prisutni - od Kim Kardašijan do Paris Hilton prisustvovali su godišnjem događaju poznatom i po prikupljanju sredstava za Institut za kostime Metropoliten muzeja umetnosti. Njegova tradicija seže do 1948. otkad su se najveće zvezde pele čuvenim, veličanstvenim stepenicama na veoma ekskluzivnu zabavu na kojoj nisu dozvoljeni selfiji.

Manifestacija je, po tradiciji, održana prvog ponedeljka maja. Planirano je da počne u 18:30 po srednjeevropskom vremenu 1. maja 2023. Ove godine, tema bala je bila Karl Lagerfeld: Linija lepote. Pokojni nemački dizajner bio je dugogodišnji kreativni direktor Šanela. Preminuo je sa 85 godini 2019. Njegova voljena mačka Choupette je čak bila pozvana na svečanost. Odluka da se oda počast Karlu izazvala je kontroverzu s obzirom na mnoge uvredljive opaske koje je on izrekao tokom godina, od kritikovanja pokreta #MeToo do protivljenja istopolnim brakovima.

- Ja sam protiv toga iz vrlo jednostavnog razloga: 60-ih su svi govorili da imamo pravo na razliku. A sada, odjednom, žele buržoaski život. Teško je zamisliti - jedan od tata na poslu, a drugi kod kuće sa bebom. Kako bi to bilo za bebu? Ne znam. I, takođe, više verujem u odnos majke i deteta nego u odnos između oca i deteta - govorio je Lagerfeld o istopolnim zajednicama.

 

Iako im je na kraju pokazao podršku na svojoj Chanel haute couture reviji u proleće 2013, on je ipak rekao da je "malo zainteresovan" za temu da istopolni parovi usvajaju decu. 

Inače, prošle godine je na Met Gala 2022. sakupljeno ukupno 17,4 miliona dolara, dok je ove godine cena prijema podignuta sa 30.000 dolara na 50.000 dolara. Međutim, čak i ako imate ta sredstva, to vam ne garantuje ulazak u krugove odabranih. Naime, svaki gost mora biti pozvan, a postoji lista čekanja za željenu zlatnu kartu. Zato je status najbitniji. Tako je, na primer, ove godine Paris Hilton prvi put dobila priliku da učestvuje.  

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)