Zanimljivosti

KEJT MIDLTON NA IVICI ŽVACA: Cure novi zapanjujući detalji o dešavanjima na britanskom dvoru

Izvori bliski kraljevskoj porodici tvrde da buduća kraljica Ujedinjenog Kraljevstva sve teže izlazi na kraj s novim ulogama koje su joj nametnute nakon smrti Elizabete II.

02.11.2022 13:01

KEJT MIDLTON NA IVICI ŽVACA: Cure novi zapanjujući detalji o dešavanjima na britanskom dvoru
Foto: Shutterstock

Britanski princ Vilijam, budući naslednik trona Ujedinjenog Kraljevstva, i njegova supruga Kejt Midlton već odavno su noseće figure porodice, te su u skladu sa tim još za života pokojne kraljice Elizabete II imali brojna zaduženja, međutim, situacija se nakon smrti monarhinje 8. septembra drastično promenila za taj kraljevski par. Naime, prema pisanju ostrvskih medija, zbog novih silnih kraljevskih zaduženja koja dolaze i sa nedavno stečenim titulama princa i princeze od Velsa, mladi par ima prepun raspored i to posebno teško pada Kejt, inače majci troje dece.

Kako tvrde neimenovani izvori bliski Bakingemu, princeza od Velsa je na ivici živaca.

- Ona je navikla da mnogo vremena provodi sa decom, a novi angažman i kraljevske dužnosti će joj okupirati većinu vremena, pa neće moći da se posveti Šarlot, Džordžu i Luisu kao što je to radila sada - navodi britanski San.  

Po protokolu britanske monarhije Vilijam je postao zvanični prestolonaslednik, što podrazumeva i veću angažovanost sa njegovom suprugom na svakodnevnim javnim dešavanjima. Iako je nositi titulu princeze u Kraljevstvu zaista velika privilegija, nekada ona iziskuje žrtvovanje privatnog života, ali i preveliko izlaganje javnosti s čim se samo retki mogu nositi.

- Zbog posvećenosti koju traži Palata, kao i potreba za putovanjima širom zemlje koja su sastavni deo njihove radne agende, od Kejt i Vilijama se očekuje da 90 odsto vremena tokom nedelje provedu u tim obavezama - napominju mediji. 

Zbog želje da malo izbalansira kako bi se posvetila i svojoj porodici Kejt je navodno postavila ultimatum svom suprugu da malo predahnu i uzmu odmor od dve nedelje kako bi bili sa decom kod kuće. 

- Princeza deluje kao da ne može da kontroliše situaciju i da je na ivici živaca. Ona i njen suprug imaju mnogo obaveza otkako je kraljica preminula, a stvar postaje teža jer imaju mladu porodicu i troje dece kojima je potrebna pažnja roditelja, a koja im je trenutno uskraćena - istakli su izvori bliski Dvoru.

Budući da princ Vilijam više puta isticao kako je veoma važno da kao otac bude prisutan u životu svoje dece, on i Kejt trenutno pokušavaju da pronađu neko rešenje kako bi izbalnsirali obaveze i vođenje porodice. 

Pokojna kraljica Elizabeta II je posvećeno služila monarhiji niz decenija, te nije propuštala nijednu kraljevsku dužnost i obavezu, sem iz opravdanih razloga poput porođaja i bolesti. S druge strane, mnogi su joj zamerili da je zbog toga trpela porodica, te da nije bila posvećena majka. Imajući pred sobom taj primer, Kejt i Vilijam ne žele da prave istu grešku, pa pokušavaju da budu jednako posvećeni roditelji kao što su i kraljevski radni članovi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)