Zanimljivosti

Najstarija manekenka POZIRALA NAGA U 91. GODINI! Karmen je danas modna ikona, a nekada nije imala ni za autobusku kartu! (FOTO)

Karmen Del Orefiče je sa svega 13 godina ušla u svet mode, danas ima 91, ali je to ne sprečava da i dalje pozira za naslovnice. Ovaj njen potez izazvao je salve komentara.

06.10.2022 14:30

Najstarija manekenka POZIRALA NAGA U 91. GODINI! Karmen je danas modna ikona, a nekada nije imala ni za autobusku kartu! (FOTO)
FOTO: Profimedia

Karmen Del Orefiče je najstarija manekenka na svetu. Ona ima 91 godinu, ali po svemu sudeći ne planira još uvek da se povuče iz sveta mode. Dokaz za to je i set fotografija za časopis New You, na kojima je većinom naga i samo delimično prekrivena čaršavom. Karmen zavodljivo gleda u stranu dok pozira u krem donjem vešu, a beli čaršav neobavezno pridržava sakrivajući grudi.

Manekenka Beverli Džonson (69) pozira kraj nje. Obe dame su prave modne ikone, budući da se Karmen već sa 16 godina našla na naslovnici Voga, dok je Beverli prva tamnoputa manekenka koja je krasila naslovnicu ovog prestižnog magazina daleke `74. godine. Slavni fotograf Fadil Barish je glavni “krivac” za fotografiju na kojoj su dve modne ikone. Karmen je potom u belim pantalonama i crnom kežual sakou, dok je Beverli u elegantnoj beloj haljini na vezivanje. 

 

 

Karmen je otrila i kako je moguće da pleni tolikom lepotom i harizmom u godinama koje ima, a njen odgovor bio je sledeći. 

- Muškarci i žene treba da brinu o sebi i vole sebe. Jedna od tajni održavanja lepote jeste da brinete o sebi kao što brinete o bebi. Vi negujete i hranite bebe s ljubavlju. To je ono što treba da radimo sa sobom, da negujemo sebe, volimo sebe i dajemo sebi takvu energiju - rekla je vremešna lepotica, a preneo Dejli Mejl.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ms JW (@ms_jwhairimports)

 

Karmen je rođena u Njujorku 3. juna 1931. Model je postala sa svega 13 godina, nakon što joj je prišla supruga fotografa Hermana Landšofa dok je bila u javnom autobusu. Ona se prvog fotografisanja za Vog seća po toplim rečima fotografa koji joj je vremenom postao veliki prijatelj.

- Irving Pen mi je rekao da pokušam da dišem što je moguće manje i da se ne pomeram -

Karmen je poticala iz veoma siromašne porodice, gde nisu imali da joj plate ni vožnju gradskim autobusom, pa je na snimanja u Vog uglavnom dolazila na rošulama. Telefon je bio luksuz koji njena porodica nije mogla priuštiti, pa su ljudi iz Voga morali da dolaze na njenu adresu  kako bi je obavestili kada treba da dođe na fotografisanja. Ona je uz to bila veom neuhranjena, navodi se da je primanla i injekcije koje su joj pomogle da se pravilno razvije u pubertetu. Njeno odrastanje je po svemu sudeći bilo spartansko. Bila je bistro dete iz siromašnog domaćinstva, spremno na sve neobične poslove kako bi prosperirala i nije se libila ničega.

 

 

Karmen je na rošulama i uvek sa osmehom dolazila do prostorija prestižnog Voga, a tamo su je čekali fotografi Irving Pen, Sesil Biton i Džon Rolings. Bila je 4 puta na naslovnici ovog magazina, iako priča da je briznula u plač kada je videla svoju prvu naslovnu stranu na kiosku. 

- Izgledala sam kao dečak, ali to je bila lekcija. Od tada sam počela da odvajam pravu sebe, od Karmen na naslovnicama - rekla je ova lepotica.

 

 

Karmen je skoro 20 godina ipak provela vam svetla reflektora, iako joj se slava smešila. Ona se tek 1978. godine vratila u modnu industriju i od tada ne usporava. Predstavljala je velike brendove kao što su Target, Rolex, Sephora i H&M, a prošetala je pistom za kompanije kao što su Anna Sui, Stephane Rolland, Thierry Mugler i Guo Pei.

- Imala sam više naslovnica u poslednjih 25 godina nego u celoj svojoj karijeri - rekla je Karmen 2015. godine, kao dokaz da ova dama stari poput dobrog vina.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Melhor aos 50 (@melhoraos50)

 

Oštro oko fotografa osmislilo je da ona baš u ovim godinama pozira polunaga, dok se njoj ta ideja dopala. Beverli je istakla da je odmah prihvatila da pozira sa Karmen, koja je za nju bila velika inspiracija i koju smatra najvećon ikonom ikada rođenom. Fotografije koje su usledile bile su rezultat odlične saradnje.

 

Inače, gospođa Del Orefiče udavala se 3 puta, a iz prvog braka ima ćerku.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)