"LEDENA" RUSKA LEPOTICA

ZA LICE KAO SUPERMODEL: Irina Šajk otkrila tajnu svoje blistave kože!

Ako želite da imate lice kao ova ruska lepotica, nisu vam potrebni basnoslovno skupi tretmani i proizvodi zbog kojih će vaš novčanik plakati. Poznati supermodel otkriva jednostavan kućni trik da bez potrošene pare imate lice kao od porcelana.

31.01.2022 17:00

ZA LICE KAO SUPERMODEL: Irina Šajk otkrila tajnu svoje blistave kože!
Ap photo

Svi znamo da Rusi vole da se okupaju u ledenoj vodi s vremena na vreme. Ipak, da li ste znali da je upravo ledena voda tajna savršene kože lica kojom se Ruskinje diče? Ovu tajnu je svetu i britanskom Vogu otkrila ni manje ni više nego poznata manekenka Irina Šajk, koja je ovaj trik ukrala od svoje mame a portal Srećna Republika vam donosi njene savete. 

Naime, prvi korak u njenim ritualima nege kože lica je – kockica leda! Ovaj tretman je u svetu kozmetologije poznat i kao facijalna krioterapija. On i nije toliko nov a njegovi benefiti su brojni, kako ističu kozmetički stručnjaci.

Na ovaj način se smanjuje otečenost lica, podstiče se cirkulacija i zateže koža, koja dobija sjaj kao da smo upravo bili izloženi hladnom, svežem vazduhu. Za ovu svrhu možete koristiti i običan led, ali mu možete dodati i neke zdrave sastojke koje će vaša koža lica upiti.

Naime, Irina Šajk svoj “led za lice” pravi unapred i to od vode s krastavcima i čaja od kamilice. Dok je prelazila ledom po licu, lepa dama je duhovito poručila:

- Tako se budimo u Rusiji!

Crvenilo koje hladnoća izaziva će ubrzo nestati, a nakon njega Irina nanosi hidratantnu kremu na lice, vrat i dekolte. Zatim masažerom kratko masira lice i stimuliše drenažu, pa nanosi kremu na područje oko očiju. Zatim poprska lice termalnom vodom pa opet nanosi hidratantnu kremu.

Dok priprema svoju odevnu kombinaciju i nanosi malo korektora na podočnjake, drži masku za usnama koju će kasnije ukloniti. Nakon toga, ona je spremna da zakorači u svoj dan i izgleda savršeno! Mora joj se odati priznanje, ako je suditi po njoj, ova ruska “šok terapija” ledom svakako deluje!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)