POZNATE LIČNOSTI IMENA

DA LI TI ZNAŠ KO SAM JA?! OVE poznate ličnosti koje ne koriste svoja prava imena

Otkrivamo vam koje su to VIP ličnosti promenile svoja imena zarad karijere

16.11.2021 16:45

DA LI TI ZNAŠ KO SAM JA?! OVE poznate ličnosti koje ne koriste svoja prava imena
Tanjug/AP

Kada bismo vam rekli da je Dženifer Džoana Anastasakis bila u braku sa Vilijemom Bredlijem Pitom a da se on razveo od nje jer je prevario sa Anđelinom Vojt, neke vam stvari ne bi bile jasne, zar ne? Ili pak da je Kristofer Kučer navodno prevario suprugu Demi Džin Gajnes te da se nakon toga oženio Milenom Markovnom Kunis, opet ne biste imali predstavu o kojim ljudima mi to ovde pišemo.

Upravo to vam dovoljno govori o značaju dobrog i zvučnog imena u Holivudu. U indistriji zabave, važno je ne dsamo kako izgledaš nego i kako zvučiš, koliko dugo tvoje ime ostane u uhu i pamćenju ljudi koji od tebe mogu da naprave zvezdu. Srećna vam predstavlja zvezde koje su svoja imena zamenile za danas mnogo poznatije alijase.

Sada možemo i da vam dešifrujemo parove sa početka naše priče. Bred Pit se rodio kao Vilijem Bredli Pit, njegova bivša supruga i zvazda serijala “Prijatelji” je Dženifer Eniston dok je njegova sledeća bivša žena zanosna Anđelina Džoli. Kristofer Kučer je Ešton Kučer, njegova bivša žena je Demi Mur dok je njegova sadašnja supruga Mila Kunis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mila Kunis (@milalkunis)

Helen Lidija Mirnof zapravo je Helen Miren a glumac Džejmi Foks rođen je kao Erik Marlon Bišop. Pravo ime Eme Stoun je Emili Džin Stoun. Ona je svoje ime promenila jako mlada jer joj je skrenuta pažnja da već postoji glumica sa imenom Emili Stoun. U Holivudu, gde je tvoje ime zapravo tvoj brend, to je nedopustivo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Foxx (@iamjamiefoxx)

Slično je uradila i glumica koju danas znamo kao Džulijan Mur, rođena pod imenom Džuli En Smit. Pošto je udrženje glumaca već imalo članice pod imenom Džuli Smit i Džuli En Smit, glumica je iskoristila srednje ime svog oca Pitera, Mur, i ime majke En Smit i postala Džulijan Mur. Bruno Mars je rođen kao Piter Džin Hernandez a nadimak Bruno je dobio kao mali od svog tate pošto je ličio na tada poznatog rvača Bruna Samartina.

Ovo su još neke od poznatih faca koje su promenile svoje ime:

Ališa Kiz je Ališa Auđelo Kuk dok je reper Drejk zapravo Obri Drejk Grajam. Glumica Tina Fej je Elizabet Stamatina Fej a njena koleginica Vinona Rajder se zvala Vinona Laura Horovic. Muzičar Džon Ledžend je zapravo Džon Rodžer Stivens a reperka Niki Minaž je nekada bila Onika Tanja Maraž, penosi elle.com.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Legend (@johnlegend)

Kontroverzna pevačica Majli Sajrus je rođena kao Destini Houp Sajrus a njena ništa manje upadljiva koleginica Lejdi Gaga je u stvari Stefani Džoen Anđelina Đermanota, piše portal glossy.espeso.co.rs. Rijanino pravo ime je Robin Rijana Fenti, tako da se ona odlučila da koristi svoje srednje na sceni ali je zato svoju kozmetičku liniju kao i liniju donjeg veša lansirala pod svojim prezimenom, Fenti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Merilin Monro je rođena kao Norma Džin Mortenson, pevač The Weeknd je Abel Makonen Tesfaje, Megan Markl je Rejčel Megan Markl dok je Irina Šajk skratila prezime ali se zapravo rodila pod punim imenom Irina Šajklislamova. Još jedna manekenka se poigrala sa imenom pa umesto da je danas zovemo Jelena Nura Hadid mi je oslovljavamo da Điđi Hadid.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Weeknd (@theweeknd)

Reperka Kardi B je Belkalis Almanasar dok je Ris Viderspun zapravo Lora Džin Ris Viderspun. Natali Potrman je rođena kao Neta-Li Heršlag dok je glumac iz serije “Igra Prestola” Kit Harington zapravo Kristofer Kejtsbi Harington a roditelji mu do jedanaeste godine nisu rekli da mu je ime Kristofer. Lana Del Rej je zapravo Elizabet Vulridž Grant dok je glumica Olivija Vajld prezime pozajmila od pisca Oskara Vajlda a njeno prezime Kokburn sklonila u stranu.

Porša de Rosi je Amanda Li Rodžers a jedna od najtalentovanijih pevačica današnjice Pink se rodila kao Ališa Bet Mur ali je alijas pozajmila od lika Mr. Pink iz legendarnog filma “Ulični psi”. Njena kosa ofarbana u drečavo roze boju i ekstravagantno ponašanje su se savršeno uklopili u njenju novu performersku ličnost a ostalo je istorija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by P!NK (@pink)

Da li vi znate za još neke poznate ličnosti koje ne koriste svoja prava imena? Pišite nam u komentarima.

Komentari (0)