Vaš karakter

SAMO ZA NAJHRABRIJE: Šta prvo vidite na ovoj slici otkriva nešto skriveno u vama! (FOTO)

Da li ste prvo ugledali šumu i narandžasto nebo ili pak tigra?

20.10.2024 07:10

SAMO ZA NAJHRABRIJE: Šta prvo vidite na ovoj slici otkriva nešto skriveno u vama! (FOTO)
Printscreen Brightside

Određena optička iluzija može otkriti ponešto o vašoj unutrašnjosti, a ova neobična i intrigantna slika drveća naziva se "doslovnom optičkom iluzijom".

- "Doslovna iluzija" je kada je slika koju vidite različita od pojedinačnih elemenata koji je čine… - objašnjeno je na Clear Eyes.

Kako je navedeno, ona se može zamisliti kao reverzibilna figura.

- Ono što konačno vidite u doslovnoj iluziji zavisi od vaše percepcije. Obe slike postoje istovremeno - stoji u opisu, prenosi Mirror. 

Na slici ispod prikazan je šumski krajolik, ali unutar njega se krije figura koja nekima odmah upada u oči, dok je drugi otkrivaju tek nakon nekog vremena.

Printscreen Brightside

Dobro pogledajte ovu fotografiju jer će vam ona "reći" mnogo o vašem unutrašnjem biću 

Naš mozak pokušava da shvati šta jeste i brzo će reagovati na sliku, ali neki veruju da nam to govori nešto o tome ko smo.

Drveće i narandžasto nebo 

Na primer, ako ste videli drveće naspram narandžastog neba, onda ste navodno osoba koja ima jaku intuiciju i na nju se možete osloniti dok obavljate svakodnevne poslove. Ova vrsta osobe će verovatnije verovati svom instinktu umesto da se oslanja na druge. Takođe, reč je o ljudima kojoj nisu potrebni drugi za uživanje, već se savršeno odmara i samostalno.

Oni koji vide tigra

Za one koji su prvo videli tigra kaže se da su snažnog duha i neko ko retko sumnja u svoje odluke, ali je malo verovatno da će rešiti probleme dok se problem ne pojavi na pravi način. Oni koji su videli obe slike u isto vreme verovatnije će imati kombinaciju ovih karakternih osobina.

Naučno istraživanje koje sugeriše da slike poput ove zaista otkrivaju nečiju ličnost su u najboljem slučaju tanke. U stvarnosti, ono što osoba prvo vidi na slici verovatno neće otkriti ništa o osobinama osobe više od toga kako reaguju na svakodnevni život, piše Mirror.

Više o tome bavio se Institut koji se bavi zdravljem očiju.

- Postoje slučajevi kada mozak nije siguran šta vidi. Optičke iluzije se javljaju kada se očima predoče boje, svetla, šare, granice ili područja kontrasta koji obmanjuju mozak. Pokušava da spoji slike koristeći optičke tragove, naučene pretpostavke i prošla vizuelna iskustva. U ovim slučajevima postoji razlika između stvarnosti onoga što vidite i onoga što vaš mozak misli da vidite. Kao rezultat toga, vaš mozak nagađa i prevaren je da vidi nešto što ne postoji, ili se bori da odluči između naizmeničnih verzija slike - rečeno je u toj ustanovi. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)