Test ličnosti

DA LI VIDITE LEPTIRA ILI DVA LICA? Ova optička iluzija otkriva da li ste nezgodan neprijatelj (FOTO)

Kako reagujete kad vas neko iznervira: da li odmah vraćate "milo za drago" ili dobro promislite pre nego što odgovorite na provokaciju?

27.09.2023 10:00

DA LI VIDITE LEPTIRA ILI DVA LICA? Ova optička iluzija otkriva da li ste nezgodan neprijatelj (FOTO)
Shutterstock

Iako je u ljudskoj prirodi da skriva nepoželjne karakterne crte ličnosti, one kad-tad isplivaju na površinu. U kom trenutku će se to desiti zavisi od mnogo faktora, a optička iluzija koja je pred vama može da razotkrije da li u neprijateljskoj atmosferi reagujete „na prvu loptu“ ili držite emocije pod kontrolom i reagujete tek pošto “tri puta izmerite, pa tek onda presečete“.

Dobro pogledajte ilustraciju na početku teksta i zapamtite šta ste prvo videli – leptira u centralnom delu optičke iluzije ili profile u teget boji sa strane. To može da otkrije kakav ste neprijatelj.

Leptir

U situacijama koje doživljavate kao neprijateljske najčešće reagujete odmah, jer ne želite da dopustite „drugoj strani“ da pomisli da ste naivni. Nikada ne prećutkujete stvari koje vam se ne dopadaju, žustro se borite za sebe i ne dozvoljavate drugima da manipulišu vašom dobrotom.

Ljudi kojima ste okruženi su svesni da ste spremni da započnete „male ratove“ svaki put kad se osetite ugroženo, pa se trude da vas ne provociraju. Znaju, takođe, da ste veoma nezgodan neprijatelj i da je pametnije da se „ne kače“ sa vama.

Oni koji pređu vašu „crvenu liniju“ svesni su da ih nećete tako lako pustiti. Kad naiđete na osobu koja je po temperamentu slična vama, „rat“ je neizbežan i u njemu se borite svim sredstvima.

Profili

Po prirodi ste odmereni i trpeljivi, veoma retko reagujete „na prvu loptu“ i sve što vam se ne dopada trudite se da saopštite na miran i staložen način. Ukoliko vas neko povredi ili izda, dobro ćete sagledati situaciju iz svih uglova i tek onda odlučiti kako ćete reagovati.

Za vas je bolji „mršav mir nego debela parnica“. Ako se s druge strane nađe osoba koja po svaku cenu želi da vas ponižava i vređa i pored vaših napora da izgladite situaciju, trudite se da sa takvim osobom komunicirate što ređe. Ulaganje energije u raspirivanje sukoba i osvetu za vas je protraćeno vreme; ako sa nekim ne možete da funkcionišete jednostavno ćete ga zaobilaziti.

Ako ste, međutim, prinuđeni da sarađujete sa takvom osobom, trudite se da budete maksimalno profesionalni i na distanci. Smatrate da je tako najbolje za obe strane.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)