Zanimljivosti

ODVEZLA JE AUTO NA TEHNIČKI I DOŽIVELA NEVIĐENU SRAMOTU! Slučaj ove žene podigao je neviđenu buru, ovo može da se desi ZBOG MIRISA ZA AUTO!

Kejti Džob je na svom nalogu na TikToku objavila video zapis u kom je sve ljude upozorila šta može da ih snađe ako naprave i najmanji prestup pred registraciju vozila.

bySrećna republika

31.08.2022 15:00

ODVEZLA JE AUTO NA TEHNIČKI I DOŽIVELA NEVIĐENU SRAMOTU! Slučaj ove žene podigao je neviđenu buru, ovo može da se desi ZBOG MIRISA ZA AUTO!
shutterstock.com

Korisnica TikToka po imenu Kejti Džob podigla je pravu buru na toj društvenoj mreži nakon što je objavila snimak u kom svim vozačima savetuje da prilikom odlaska na tehnički pregled radi registracije vozila, obavezno vode računa i o najmanjim sitnicima, pa čak i onima poput mesta gde drže osveživače vazduha. 

Naime, njeno vozilo, kako tvrdi, nije prošlo tehnički jer je ona miris za automobil okačila na unutrašnji podešivač retrovizora, pri čemu su joj zaposleni u radionici samo vratili dokumenta i ključ i saopštili joj konačnu odluku. Uprkos činjenici da je bila spremna da osveživač odmah skloni, oni su ostali neumoljivi i naveli da im se javi narednih dana i zakaže novi pregled. 

Nakon što je doživela šok, tvrdeći da se iza ponašanja prema njoj sigurno krije nešto drugo, poput sramnog odnosa prema ženama vozačima, ona je na svom nalogu na TikToku, @katieejob, podelila upozoravajući video za ostale vozače. 

- Naučena lekcija: ne zaboravite da sklonite osveživač iz automobila kada ga vozite na tehnički pregled - istakla je ona i snimila i dokumenta iz Agencije za standarde vozača i vozila iz Ujedinjenog Kraljevstva.

 

U spisima je detaljno objašnjen razlog neuspeha tehničkog pregleda. 

- Odmah popraviti veće nedostatke. Pogled vozača na obavezno spoljno ogledalo značajno je onemogućeno centralnim predmetom (osvežvač inače namenjen kačenju za retrovizor) - navedeno je u odluci. 

Inače, ne samo da je Kejti zbog greške imala neuspešni tehnički pregled, ona bi mogla da se iznenadi i kada joj na adresu stigne kazna zbog tog propusta. Takav je, naime, zakon u Britaniji, a zaprećena kazna iznosi čak 1.160 evra. 

Iako zapravo nije protivzakonito voziti s velikim osveživačima vazduha, to bi moglo da dovede do kazne od 116 evra na licu mesta ako se utvrdi da zaklanjaju pogled. Upozorenja izdata u Zakonu o drumskom saobraćaju u Ujednjenom Kraljevstvu, nalažu da vozač ne sme da upravlja vozilom ako mu je na bilo koji način sprečen pogled na put. 

I pored postojanja jasnog zakona mnogi ljudi su ostali zaprepašćeni zbog činjenice da Kejti zbog tog propusta "nisu progledali kroz prste", budući da se to dešava i sa mnogo većim prestupima. 

- Nikad me nisu vratili s tehničkog, a uvek sam imao osveživače svuda po kolima - napisao je jedan korisnik, dok je drugi naveo da je Kejtin slučaj "jednostavno sramotan".

- To je užasno. Meni su u servisu skinuli miris pre tehničkog. Nisam ni znao da to nije dopušteno sve dok ga nisam video na sedištu - otkrio je on svoje iskustvo

Kejtin slučaj je pokrenuo lavinu reakcija, a mnogi su potpisali i peticiju da se nešto učini po pitanju ublažavanja zahteva za tehnički pregled. 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)