Zanimljivosti

VREMEŠNI DEKICA ZAVRŠIO U ZATVORU ZBOG SVAĐE SA KOMŠINICOM: On i njegova žena sve su izgubili - ovo je razlog za razdor!

Mirno su živeli 32 godine sve dok se u susednu kuću nije doselila Vendi.

27.08.2024 21:40

VREMEŠNI DEKICA ZAVRŠIO U ZATVORU ZBOG SVAĐE SA KOMŠINICOM: On i njegova žena sve su izgubili - ovo je razlog za razdor!
youtube/printscreen - SWNS

Grejem i Ketrin Bejtson vremešni baka i deka u osmoj deceniji iz Norfolka potrošili su životnu ušteđevinu od 53. 320 evra na sudske troškove u pokušaju da uklone ogradu koju je njihova komšinica Vendi postavila na zajednički auto prilaz.

Ostali bez ušteđevine

Kako su ispričali za britanski The Sun, oni su bez ikakvih problema živeli sa prethodnim komšijom sve dok nije preminuo, a kuću od naslednika kupila Vendi.

- Živeli smo ovde 32 godine bez ikakvih problema sa prethodnim komšijama, svi su se složili da je to bio zajednički prilaz. A, onda je došla Vendi i bez ikakvog prava i pitanja postavila ogradu - objasnio je Grajem.

Ograda je postavljena 2019. i zbog nje nisu mogli da uđu kolima u svoje dvorište. Baka i deka su pravdu potražili na sudu i tužili su komšinicu ne sluteći da će im skup sudski postupak odneti kompletnu životnu ušteđevinu.

youtube/printscreen - SWNS

Zbog skupih sudskih troškova izgubili su životnu ušteđevinu

 

Tokom trogodišnje parnice, ročišta i medijacije na njihov uzas sudija je odlučio da ograda može da ostane.

- Iznervirao sam se zbog presude i jednostavno sam skinuo ogradu. Ubrzo je došla policija i uhapsila me kao da sam najgori kriminalac. Zaključali su me u ćeliju na 12 sati bez hrane. Na kraju su me pustili da idem kući - požalio se on.

Posle mnogo peripetija krivična prijava protiv njega je povučena, a Bejtsonovi ne mogu priuštiti nastavak skupog sukoba sa Vendi i njenom ogradom.

- Štedeli smo i vredno radili ceo život i sad je sve nestalo! - jadikovao je simpatični dekica. 


Iako ograda za sad nije vraćena oni umesto da uživaju u mirnoj starosti sad brinu kako će preživeti samo od penzije. Gospođa Bejtson kaže da su ona i njen suprug uplašeni i zbog drugih komšija.

- Još uvek živimo u strahu da će postaviti još jednu ogradu kada je uopšte nije trebalo da bude tu - kazala je ona.

Par je kupio kuću sa dve sobe još 1987. godine, ali, bez njihovog znanja, njihova spokojna slepa ulica pretvorila bi se u ogorčeno pravno bojno polje zbog autoprilaza i ograde koja ne treba tu da stoji.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)