Zanimljivosti

STARICA IMA 100 GODINA, A I DALJE RADI 50 SATI NEDELJNO: Ne planira u penziju, kaže da je ovo tajna njene živahnosti

Stogodišnjakinja iz Nju Džersija i dalje je radno aktivna i radi 50 sati nedeljno.

28.06.2024 17:39

STARICA IMA 100 GODINA,  A I DALJE RADI 50 SATI NEDELJNO: Ne planira u penziju, kaže da je ovo tajna njene živahnosti
Printscreen/https:/www.yahoo.com/lifestyle/100-old-nj-woman-reveals-030019800.html

Za duboku starost mnogi vezuju sporost, tromost i pasivan način života. To ne važi za Mirijam Tod  iz Stratforda u Nju Džersiju, jer iako je napunila vek ova starica nije odustala od rada i svakodnevnih aktivnosti. Ona kaže da je rad ono što je i dalje drži i da nedeljno odvaja 50 sati kako bi radila u porodičnom poslu.

Vera je kako kaže nešto što je ključno za njenu energiju koju i dalje ima. Ona za Fox Business otkriva da joj je ona oduvek bila vodič zbog čega je ostala vitalna i sa velikom voljom da privređuje.

- Bog ima plan i svrhu, a ja sam tu da mu služim. To je moja osnova za sve. Ljudi kažu da imam sreće. Ne, blagoslovena sam sa puno energije kada ustanem ujutro i idem na posao - kaže ova vremešna starica.

Njeni roditelji su daleke 1929. godine otvorili porodični biznis sa nameštajem u koji je bila uključena još od mlađih dana. Njen posao tada bio je raznosi po gradu prospekte i reklame i to od vrata do vrata. Kada je Mirijam završila srednju školu 1941. godine, njen otac je želeo da se ona obučava na nekom drugom poslu godinu dana, pre nego što bi se vratila u porodični posao. 

Vratila se na posao i dobila bebu

Tako je i uradila. Vratila se u porodičnu firmu 1942. godine a dve godine kasnije se i udala. Njen suprug je bio pozvan da služi u inostranstvu za vreme Drugog svetskog rata, dok je ona nastavila da radi a ubrzo su dobili prvu bebu kada se vratio kući.

Ona je bila zbog podizanja dece bila angažovana sa skraćenim radnim vremenom da bi se 1975. godine vratila da radi porodični posao regularno. Njen deo posla podrazumevao je knjgovodstvene poslove i računovodstvo, međutim Mirijam je bila uključena i u komunikaciju sa kupcima.

Kupci su bili porodica za njih

Stavljanje zadovoljstva kupaca na 1. mesto bio je ključ poslovanja njenih roditelja koji su u taj posao uložili 50 godina. To je kako Mirijam kaže bila filozofija njenog oca.

- Mušterija koja ulazi na ova ulazna vrata je naš šef. Moramo to da znamo. Nismo tu da im bilo šta prodamo već da im pomognemo da kupe ono što žele i to funkcioniše - kaže ova stogodišnjakinja za Fox Business.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TODAY (@todayshow)

Zbog takvog odnosa prema poslu, ovo porodično preduzeće je dočekalo 4. generaciju koja uspešno posluje a Mirijam otkriva kako je za nju poseban osećaj to što svakodnevno radi sa svojim sinom i unukom i da imaju sjajnu vezu međusobno kao da rešavaju sve probleme sa kompromisom i ljubavlju. 

Navike kojih se Mirijam pridržava

Njen sin otkriva da je vera ono što je ova starica svima njima u porodici usadila ii da su na tome zahvalni. Mirijam veruje da su neke navike koje je usadila iz mladosti ključne što je održala kondiciju i energiju. Ona otkriva kako se oduvek trudila da se hrani pravilno i da spava koliko treba. Izbegavala je stvari koje su štetne, poput pića i alkohola. Osim toga ona ustaje rano. Ujutru priprema večeru, često sprema karfiol za i to ih čeka na stolu kada zatvore u 19h. 

Ova stogodišnjakinja je inspiracija za celu porodicu a za njen 100. rođendan su joj najbliži priredili veliku proslavu. Dobila je od mušterije veliku tortu ukrašenu čokoladnim nameštajem, a od jednog prijatelja 100 ruža u znak njenog rođendana. 

Kada nije na poslu, Mirijam ide u crkvu, kuva za porodicu ili uživa u plivanju a često prati i bejzbol 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)