Zanimljivosti

PRODAVAO JE PLJESKAVICE, A ONDA SE PREKO NOĆI SVE PROMENILO: Za godinu dana je postao milioner! (FOTO)

Džo Dejvis danas deli besplatne savete kako da se obogatite, bez obzira na to kojim poslom se bavite.

29.03.2024 21:15

PRODAVAO JE PLJESKAVICE, A ONDA SE PREKO NOĆI SVE PROMENILO: Za godinu dana je postao milioner! (FOTO)
Printscreen Instagram/joedavodavies

Džo Dejvis (36) iz Birmingema godinama je radio razne ne baš dobro plaćene poslove. Bio je građevinac, a potom je pekao i prodavao pljeskavice, verujući da će jednog dana uspeti u životu.

Odustao je od fakulteta, što mu je bio veliki minus, ali gledajući svog oca Mika, sposobnog preduzetnika, odlučio je da pokuša da napravi nešto su svom životu. Za samo godinu dana postao je milioner koji danas putuje svetom i ima kompaniju vrednu gotovo 12 miliona evra.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joe Davies (@joedavodavies)

 

Kako je zaradio milione?

Kako je Džo ispričao za britanski Miror, sve je počelo kad je odlučio da batali prodaju hamburgera i okrene se drugim poslovima. Zaposlio je u jednoj IT kompaniji kao pripravnik za mesečnu platu od svega 460 evra. 

- Tu sam se prvi put sreo sa IT biznisom i naučio vešine koje će mi pomoći da svega nekoliko meseci kasnije pokrenem sopstvenu kompaniju. Moj drug iz detinjstva Džo Tejlor i ja uložili smo nešto novca, ali i puno rada i pameti u sopstveni biznis koji nam je doneo prvi milion - ispričao je Dejvis za Miror.

Prema njegovim rečima, bio je odličan đak u školi sve dok mu se u jednom trenutku učenje nije smučilo, pa je odustao od studiranja. Godinama je radio na građevini, zatim kao dostavljač, da bi na kraju završio kao prodavac hamburgera.

- Mrzeo sam to, jer sam se osećao kao da ne radim ništa važno. Želeo sam da stvorim nešto, da pokrenem neki svoj biznis. Iskreno, nisam ni sanjao o nekim milionima, ali trenutak je bio pravi i kad smo moj prijatelj i ja došli na ideju šta da radimo sve je brzo zaživelo, a novac je počeo samo da pristiže - ispričao je on.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joe Davies (@joedavodavies)

Dok je radio u SEO agenciji naučio je poslovnu stranu i kako funkcioniše kompanija, što je bilo od ključnog značaja kad je pokrenuo sopstveni biznis. 

- Ostalo je istorija. Izgradnja poslovnog carstva od 12 miliona evra nije teška, samo treba da identifikujete dovoljno veliki problem i smislite kako da ga rešite. Kao deca, Džo i ja smo sanjali da budemo bogati i poznati, sa sopstvenim rok bendom. Jedan od dva nije tako loše - dodao je Dejvis.

On danas živi na relaciji Birnigem - Barselona, ima 100 zaposlenih i 14 kancelarija širom sveta, kao i 1.000 agencija koje su mu klijenti. 

U želji da pomogne drugima, Džo deli besplatne savete kako da se obogatite. Prema njegovim rečima, morate imati tri ključne osobine da biste uspeli bez obzira koji se biznisom bavite. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joe Davies (@joedavodavies)

1. Lični nagon da postanete bolji je broj jedan. 

2. Radoznalost da se "čačka" i isprobavaju različiti načini na koje stvari funkcionišu.

3. Nagon da zaradite novac. To je kliše, ali tek tada počinjete da radite i gradite sostveno poslovno carstvo. 

Prema njegovim rečima ne postoji sudbina jer sami krojimo sopstveni život.

- Ne postoji takva stvar kao što je sudbina; važno je da naporno radite i vidite gde vas to vodi. Ne volim da razmišljam previše unapred, jer čak i veliki planovi mogu da se promene. Sada provodim mnogo vremena putujući po svetu, u teretani i, naravno i dalje sviram gitaru - zaključio je ovaj uspešni biznismen. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)