Zanimljivosti

UZEO JE ČEKIĆ I POČEO NJIME DA UDARA PO STAKLU: Kad vidite šta je napravio, ostaćete bez reči! (VIDEO)

Da umetnost nema granice pokazuje snimak neverovatne kreativnosti Simona Bergera

27.03.2024 10:10

UZEO JE ČEKIĆ I POČEO NJIME DA UDARA PO STAKLU: Kad vidite šta je napravio, ostaćete bez reči! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/arts_help

Likovna umetnost je oduvek privlačila veliku pažnju ljudi, iako su se njeni pravci izražavanja menjali vekovima. I dan-danas mnogi od nas vole da posete neku izložbu, vide dobru sliku i stanu očarani pred umetničkim delom nekog slikara, tumačeći motive i skrivene poruke koje ono nosi. 

Shutterstock

Slike krase naše domove, a u zavisnosti od stila koji preferiramo svako se odlučuje za određene motive

Iako smo navikli da se klasične slike stvaraju crtanjem i slikanjem, vremenom su osmišljene i druge metode umetičnkog izražavanja, pa je tako postala popularna i umetnost na staklu. Dok su neki stvarali svoja najveća dela slikanjem uz pomoć vina, peska i na druge načine, intarzijom i radom na drvetu stvarajući najlepše pejzaže i portrete, sada mnogi imaju priliku da prvi put vide nesvakidašnje stvaralaštvo jednog umetnika.

Simon Berger je iz Švajcarske i na staklu stvara pravu magiju. Na stranici Official Art Help objavljen je jedan od njegovih radova koji je sve ostavio bez teksta, a sakupio 1,2 miliona sviđanja. Ovaj umetnik nije običan slikar, već čovek koji uz pomoć čekića stvara nešto što možete samo da zamislite.

Naime, Simon udarajući ovim alatom za majstorisanje po staklu iscrtava portrete ljudi i najrazličitije motive, što je mnoge ostavilo u šoku. On je uradio jedan uživo performans, iscrtavajući čekićem lik jednog gospodina koji je bio prisutan na izložbi, dok su prisutni netremice posmatrali ovaj šou. 

 

 

- Konačno stvarna moderna umetnost!

- Ovo je najbolja moderna umetnost koju sam ikada video!

- Ovo je remek-delo, a ne neki momak koji skače i baca boju po slici.

- Ovo bi njemu trebalo da bude baš plaćeno

- Izgleda tako kul - bili su neki od komentara ispod ovog fascinantnog snimka i umetničkog dela koje je Berger napravio.

 

@simonberger.art My current exhibition “Facing Grace” at Casa Robegan @museicivicitreviso proceeds from the connection between the city of Treviso and Canova’s birthplace in Possagno. I was inspired by the work of the famous Neoclassical sculptor to co-develop an exhibition concept with Sandrine Welte that aims to give a new interpretation of Canova’s complex oeuvre. December 15th 2023 - February 11th 2024 @museicivicitreviso #SimonBerger #SimonBergerArt #GlassArt ♬ orijinal ses - zera'

 

Ovog Švajcarca na društvenoj mreži TikTok prati 116.900 ljudi, a na njegovom profilu mogu se videti neverovatni portreti. Mnogi koji su videli Bergerovo stvaralaštvo priznali su da se ovakva umetnost ni sa čim ne može meriti.

Mnogi su se pitali koliko je ovom umetniku potrebno vremena da stvori ovakvo impozantno delo, međutim odovor nisu dobili. Berger je u svojim objavama pokazao kako isto radi i na ogledalu, te predstavio neka dela koja su urađena u 3D projekciji.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)