Zanimljivosti

MISLIO JE DA JE POKUPIO CVEĆE, USLEDIO JE ŠOK: Stvorenje je počelo da mu gmiže po ruci, svi su u neverici gledali o čemu se radi!

Smotuljak je ličio na orideju, istina je potpuno drugačija.

23.03.2024 19:00

MISLIO JE DA JE POKUPIO CVEĆE, USLEDIO JE ŠOK: Stvorenje je počelo da mu gmiže po ruci, svi su u neverici gledali o čemu se radi!
Printscreen/TikTok/underratedsimpsons

Nepregledna priroda nas iznova i iznova fascinira, otkrivajući nove vrste biljaka i životinja koje žive u njoj. Iako većina nas misli kako je skoro sve videla kada su u pitanju životinje, neki novi snimak koji svane na društvenim mrežama nas opet demantuje.

U moru takvih, videli smo najrazličitije životinje, koje su nas ostavile bez teksta, uveravajući nas da među nama žive najneobičnije vrste kakve ne možemo da zamislimo.

Pixabay.com

Priroda je neistražena i uvek nas iznenadi nekom novom vrstom biljaka ili životinja koji žive u njoj

Skoro je jedan TikTok snimak privukao pažnju ljudi, nakon što su shvatili kako se na ruci autora snimka nalazi insekt iako je većina mislila, baš kao i on, da je reč o cvetu. Objava koja je prikupila 1,7 milona sviđanja prikazuje roze-belog insekta koji gmiže po ruci mladića. Na prvi pogled deluje kao cvet prelepe orhideje, samo par sekundi potom vidimo da ovo stvorenje pokušava da pređe preko ruke muškarca koji je iskoristio trenutak da to ovekoveči snimkom.

@underratedsimpsons I thought I was picking up a little flower 🌸 😭 #mantis #natureisamazing ♬ Lilith - Saint Avangeline

- Apsolutno predivna životinja!

- Upravo držiš najotrovniju bogomoljku na svetu.

- To je bogomoljka orhideja.

- O Bože...šta ako uradim: on me voli, ne voli me, voli me na orhideju bogomoljku..ooo neee

- Imam puno ovih u prelasku životinja..

- Zašto ostatak sveta ima kul insekte- bili su neki od komentara.

Iako je većina priznala kako nikada nije videla išta slično, složili su se kako moć prirode velika. Osim toga, drugi su priznali kako bi bili izbezumljeni kada bi ovo stvorenje dospelo u njihove ruke.

Bogomoljka orhideja ili cvetna bogomoljka je naziv koji se odnosi na jedinstvenu fizičku formu i ponašanje ovog insekta koje uključuje ljuljanje pokretima ili kretanje kao da ga vetar "produvava". Ova vrsta živi u tropskim šumama jugoistočne Azije. Orhideja bogomoljka oponaša delove cveta orhideje i to ovoj vrsti često pomaže da dođe do plena svojom kamuflažom. Grabi svoj plen zaslepljujućom brzinom i ona se penje po grančici gore-dole dok ne pronađe grozd cveća za koji se hvata, a zatim se njiše oponašajući vetar, tako privlačeći muve, bube i druge insekte koji joj služe kao plen. Ona može promeniti svoju boju od roze do smeđe u zavisnosti od pozadine gde se nalazi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)