Ostali ljubimci

SVI SU ZAČUĐENO GLEDALI U OVO STVORENJE I NAGAĐALI ŠTA JE: Kad je stigao odgovor, bili su oduševljeni! (VIDEO)

Na društvenim mrežama mnogi su komentarisali kako životinjica liči na igračku

04.03.2024 14:00

SVI SU ZAČUĐENO GLEDALI U OVO STVORENJE I NAGAĐALI ŠTA JE: Kad je stigao odgovor, bili su oduševljeni! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/underratedsimpsons

Naša planeta je bogata florom i faunom, a za mnoge životinjske vrste većina nas je prvi put čula zahvaljujući društvenim mrežama, a posebno TikToku. Ova platforma omogućila je mnogima da zavire u najgušće džungle i močvarna područja i upoznaju životinje za koje su mislili da postoje samo u crtanim filmovima.

Pixabay.com

Za mnoge životinje većina nas je čula putem TikToka

Na TikToku se pojavio snimak neobične bodljikave životinje koja na prvi pogled podseća na malenog ježa. Mnogi bi se sigurno izgubili kada bi videli ovakvu životinju kako čeprka po lišću unutar šume, a neke ovaj maleni jež podseća i na čupavo mokro pile. Iako nije nijedno od ta dva, životinja je svakako privukla pažnju svojom pojavom, a ljudi su otkrili kako nemaju pojma o čemu je reč i da ništa slično u životu nisu videli.

Iako većini nije bilo jasno o kojoj životinji je reč, neki od tiktokera su otkrili da se radi o tenreku, koji je po njima jedna od najslađih životinja za koju znaju.

 

 

- To je jedna od mojih omiljenih životinja. Oni imaju senzore na kičmi koji stvaraju buku kad osete pretnju. Saznao sam o toliko životinja za koje nisam znao da postoje ovde na TikToku.

- Beba Pikaču.

- To je zaostali maslačak.

- Gel za šiljastu kosu- bili su neki od komentara.

Nizinski prošarani tenrek pripada bodljikavim vrstama temreka i živi na Madagaskaru. Ova životinja pretežno naseljava tropske nizinske kišne šume u severnim i istočnim delovima Madagaskara.

Ima ih na kopnu i plitkim vodama, a često se mogu naći u izrađenim jazbinama. Svoja gnezda sakrivaju ispod lišća ili u blizini izvora vode.

Njihova prosečna dužina je oko 14 centimetara, a težina između 125 i 280 grama. Ova vrsta ima crnu bodljikavu dlaku sa smeđim ili žutim prugama koje se protežu duž tela i koje su pretnja grabljivcima. Ovim životinjama preti gubitak staništa zbog neprestanog krčenja šuma koje nastanjuju.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)