Zanimljivosti

OVAJ MLADIĆ SKINUO JE DŽEJMIJA OLIVERA SA TRONA: Žene ga obožavaju, a po njegovim receptima kuvaju i holivudske zvezde! (VIDEO)

Zanat je učio u elitnom londonskom restoranu, a potom se preselio na porodično imanje.

10.03.2024 13:26

OVAJ MLADIĆ SKINUO JE DŽEJMIJA OLIVERA SA TRONA: Žene ga obožavaju, a po njegovim receptima kuvaju i  holivudske zvezde! (VIDEO)
Printscreen/https://www.instagram.com/juliusroberts/

Džejmi Oliver je već nekoliko decenija nosio je titulu najpoznatijeg kuvara na planeti, ali njegova slava polako bledi. Sa trona ga je skinuo britanski farmer Džulijus Roberts (31) koji je već postao najpoznatiji kuvar u Velikoj Britaniji.

Sa 760.000 pratilaca na Instagramu on je na dobrom putu da postane najpoznatiji kuvar na planeti, zahvaljujući svojim jednostavnim receptima koji ne zahtevaju previše truda i vremena pored šporeta. Njegovi recepti privukli su pažnju i holivudskih zvezda poput Gvinet Paltrou, a na listi njegovih pratilaca na društvenim mrežama nalaze se i Džodi Komer i Klaudija Vinkelman.

 

Život na farmi

Roberts živi na svojoj farmi sa različitim životinjama poput svinja, koza, ovaca, pčela, pasa i kokošaka. Njegov uzlet u svetu kulinarstva usledio je kad je na društvenim mrežama počeo da deli snimke seoskog života uz recepte domaćih jela.

Ubrzo je dobio sopstvenu televizijsku emisiju "Ukus sela" koja je emitovana na britanskom kanalu 5. Nedavno je objavio i svoju prvu knjigu recepata pod imenom "Sto sa farme", koja je samo učvrstila njegovu poziciju u kulinarskom svetu. 

 

 

Kako je jednom prilikom ispričao sam Roberts, sve je počelo kad ga je majka ohrabrila da pronađe posao u lokalnom kafiću, što ga je na kraju dovelo do pozicije kuvara u elitnom londonskom restoranu Noble Rotu. 

- Za osam meseci tamo sam naučio više o gastronomiji nego tokom 10 godina kuvanja kod kuće. Uvek ću žaliti što nisam ostao duže u Noble Rotu - rekao je on za jedan gastronomski magazin. 

Kako je priznao, radeći u ovom otmenom restoranu postao je opsednut kvalitetom sirovina. Sa 23 godine spakovao je stvari, seo u automobil i preselio se u porodičnu vikendicu u Sufolku u jugoistočnoj Engleskoj.

Od imanja je napravio farmu na kojoj gaji životinje, voće i povrće koje direktno iz bašte koristi za pripremu svojih specijaliteta. 

 

Na društvenim mrežama postao je poznat zbog promocije života na selu, ali i zbog svog upečatljivog izgleda, zbog čega je proglašen za najzgodnijeg britanskog kuvara. Međutim, ovaj mladić skromno priznaje da mu je kuvanje ipak važnije od izgleda.

- Na kraju, ja sam samo kuvar koji sprema hranu u svojoj kući - rekao je Džulijus Roberts.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)