Zanimljivosti

DOK SE UKRCAVALA U ČAMAC, OSTALA JE BEZ NOVČANIKA: Osam meseci kasnije na plaži ju je sačekalo iznenađenje (VIDEO)

Kanađanka nije mogla da veruje svojim očima kad je šetajući sa psima pronašla ono što ni roniocima nisu uspeli

24.02.2024 17:30

DOK SE UKRCAVALA U ČAMAC, OSTALA JE BEZ NOVČANIKA: Osam meseci kasnije na plaži ju je sačekalo iznenađenje (VIDEO)
Instagram - off.grid.on.the.coast

Zamislite da izgubite novčanik u okeanu i odustanete od ideje da ćete ga ikada pronaći, a onda, osam meseci kasnije, taj isti novčanin nađete prilikom šetnje obalom. Upravo to se dogodilo Marsi Kalavert, stanovnici udaljenog ostrva u blizini Tofina u Britanskoj Kolumbiji. Dok je šetala svoje pse na plaži, ugledala je izgubljeni novčanik koji je okean izbacio na obalu, a bez kog je ostala u junu 2023. godine.

Prošli su meseci otkako ga je slučajno ispustila u okean dok se ukrcavala u čamac.

- Nisam zatvorila džep na rancu u koji ide novčanik, a čula sam da je nešto palo u vodu kad sam ušla u čamac - rekla je ona za CHEK News.

Zamolila je ronioce da pretraže deo gde je izgubila novčanik, ali oni nisu uspeli da ga pronađu. Gospođa Kalavert prihvatila je tu informaciju, tužna zbog dokumenata i kartica koje je izgubila jer je bila neoprezna.

Ipak, sudbina je imala druge planove, a priroda joj je priredila izuzetno iznenađenje. Okean je posle nekoliko meseci izbacio njen novčanik na obalu, a jedino oštećenje bio je problem sa rajsferšlusom, dok su na Marsino zaprepašćenje i novac i kartice ostali netaknuti.

Iako je Marsi u novačniku imala samo 20 dolara u trenutku kad ga je izgubila, iznenađuje što su sve njene kartice i dokumenta bili izvanredno očuvani čak i posle osam meseci provedenih u dubinama okeana.

 

 

- Jedina šteta je što je patentni zatvarač korodirao - rekla je.

Video-snimci koje je Marsi o sagi sa novčanikom podelila na društvenoj mreži TikTok postali su viralni, a pregledani su čak sedam miliona puta.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)