Zanimljivosti

SAMOHRANA MAJKA KUPILA STARI AUTOBUS KAKO BI U NJEMU ŽIVELA SA SINOM: Tvrdi da će sve srediti za život uskoro, a cena je "sitnica" (VIDEO)

Džes je rešila da potroši nešto manje od 10.000 evra i na kupovinu i opremanje ovog vozila, kako bi od njega napravila dom.

10.02.2024 21:30

SAMOHRANA MAJKA KUPILA STARI AUTOBUS KAKO BI U NJEMU ŽIVELA SA SINOM: Tvrdi da će sve srediti za život uskoro, a cena je "sitnica" (VIDEO)
Tiktok-jas_in_a_bus

Samohrana majka Džes (25) odlučila je da reši problem visokih troškova iznajmljivanja stana kupovinom starog zelenog dvospratnog autobusa u kojem će živeti sa petogodišnjim sinom. Ona je autobus nazvala "Detelina" i planira da ga opremi solarnim panelima i drvenim kotlom kako bi obezbedila energiju za svoj novi dom.

Džes je otkrila da je autobus kupila od čoveka u Kornvolu koji više nije bio u mogućnosti da ga vozi. Budući da nema vozačku dozvolu za upravljanje autobusom, ona planira da ga pretvori u dom. Džes i njen sin Berti su u protekle tri godine proputovali svet u kamp prikolici. Međutim, kada je Berti dostigao školski uzrast, odlučila je da se nasele negde za stalno.

Ova žena je istakla da je tokom protekle godine sama obnavljala autobus dok joj je sin spavao. Ona je usput stekla brojne veštine poput korišćenja brusilice i drugih alata. U jednom od svojih videa na Tik-toku otkrila je da obnavlja autobus koristeći isključivo besplatne materijale, neke donirane, a neke pronađene na otpadu. Planira da ukupni trošak kupovine i renoviranja autobusa iznosi svega 9.400 evra, što je znatno jeftinije od iznajmljivanja stana.

Kada se završi sa renoviranjem, autobus će imati dve spavaće sobe i radni prostor na spratu, kao i kuhinju i prostor za sedenje u prizemlju. Već je instalirala drveni kotao za grejanje i velike rezervoare za vodu. Takođe planira da postavi solarni panel na krov kako bi obezbedila energiju za svoj mali dom.

 

@jas_in_a_bus The double decker bus build is back on track for 2024 - I promise!!! After a wobbly head and sheer exhaustion trying to do too much at once im so excited to get back into bus building life! Its been sad being away but I’M BACK ☀️ #doubledeckerbushouse #doubledeckerbus #vanconversionproject #vanconversionproject #femalebusbuild #youngmum #solowomanbusbuild #tinyhome #busconversionproject #sustainableliving #offgrid #livinginabus #offgridlivinguk #womendiy #doubledeckerbusbuild #tinyhouse #travelwithkids #femalevanbuild ♬ Brazil - fizztaylor

 

Džes je primer hrabre i samostalne žene koja je odlučila da se suoči sa izazovima života na svoj način, pronalazeći kreativno rešenje za svoje stambeno pitanje. Njen poduhvat privukao je pažnju mnogih ljudi, a ona veruje da će njen autobus uskoro postati udoban dom za nju i njenog sina.

Video snimci koje ona postavlja na Tik-toku postali su veoma popularni i privukli su pažnju više od 60.000 pratilaca. Mnogi korisnici su izrazili podršku i oduševljenje njenom hrabrom odlukom da živi u autobusu sa svojim sinom.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)