Zanimljivosti

TIKTOKERKA PERE ODEĆU SAMO JEDNOM GODIŠNJE: Ovo je glavni razlog! (FOTO+VIDEO)

Sindi odgovorno tvrdi da njena garderoba nema neprijatan miris.

02.02.2024 16:15

TIKTOKERKA PERE ODEĆU SAMO JEDNOM GODIŠNJE: Ovo je glavni razlog! (FOTO+VIDEO)
Tiktok-cydney214

Sindi je tiktokerka iz Sarija u Velikoj Britaniji, a nedavno je izazvala veliku pažnju na društvenim mrežama kada je objasnila da pere svoje džempere samo jednom godišnje, ističući da oni pritom navodno nemaju neprijatan miris. Ova žena je istakla da voli da nosi vunu i da je za nju to materijal sa posebnim svojstvima. Ona je objasnila da vuna ne zahteva pranje tako često kao ostali materijali. Upravo to je po njenom mišljenju jedan od razloga zašto je odlučila da svoje vunene stvari pere samo jednom godišnje.

Sidni je naglasila da je ova praksa pranja odeće samo jednom godišnje specifična za vunu i da ostalu odeću pere kao i svako drugi. Ona je istakla važnost investiranja u kvalitetnu vunu i napomenula da su upotreba manje resursa i svest o očuvanju životne sredine ključni.

Tiktok-cydney214

Sindi pere vunenu odeću jednom godišnje

Sindi objašnjava da je vuna prirodno antibakterijska i antigljivična, te da zbog svoje strukture ona upija znoj i toplotu sa kože tokom različitih aktivnosti, čime sprečava neprijatne mirise. Takođe je naglasila da je površina vune otporna na fleke i odbija vodu.

Tiktokerka je objasnila da koristi "burito" metod sušenja odeće kako bi efikasnije osušila svoje vunene stvari, a takođe je istakla da pranje vune može da ošteti materijal i da zato smatra da nije potrebno rizikovati. Takođe je demostrirala kakko izbegava da garderobu od vune pere u veš-mašini, već to radi ručno.

 

 

Nakon što je podelila svoje iskustvo i razloge zašto pere odeću samo jednom godišnje, Sindi je dobila podršku i pohvale od stotina korisnika društvenih mreža. Mnogi su se složili sa njenim stavom o smanjenju upotrebe resursa i podržali ovu ideju. Takođe su podelili svoja iskustva i savete o održavanju odeće.

- Upravo sam oprao jedan od mojih kardigana koji najčešće nosim (vintadž šetlandski norveški stil) prvi put nakon otprilike pet godina, bio je prilično “sumoran".

- Ovo je fantastično, definitivno moramo da živimo sporije i da koristimo manje resursa.

- Mama me je naučila da provetrim džempere, da nosim pamučni prsluk ispod i da ih ne perem osim ako baš ne moram.

- Slušajte starije, oni znaju.

- Prečesto peremo odeću. Donji veš i pidžama su jedina odeća koju je potrebno redovno prati - bili su neki od komentara ispod objave koju je Sindi podelila na TikTok mreži.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)