Zanimljivosti

OVA LEPOTICA VODI DVOSTRUKI ŽIVOT: Bavi se poslom od koga i muškarci zaziru (FOTO+VIDEO)

Emili Elea Olin Landsted je Tiktokerka i fitnes instruktorka, ali na prvom mestu je radnica na naftnoj platformi.

26.01.2024 15:10

OVA LEPOTICA VODI DVOSTRUKI ŽIVOT: Bavi se poslom od koga i muškarci zaziru (FOTO+VIDEO)
Tiktok-lifeofamalie

Emili Elea Olin Landsted (20) vodi dvostruki život. Dok njen Instagram profil odiše glamurom, njen stvarni posao je sve, samo ne bezopasan. Ova dvadesetogodišnjakinja možda provodi dane obučena u radne kombinezone, ali na društvenim mrežama vodi iznenađujuće glamurozan život.

Međutim, iako njen Instagram profil odiše luksuzom, malo ko bi pomislio da se Emili bori sa olujnim talasima i provodi nedelje daleko od svoje porodice. Njena druga strana života je rad na naftnoj platformi u Severnom moru, što je jedan od najopasnijih poslova na svetu. Iako je broj povreda i nesreća na ovakvim platformama visok, Emili voli svoj neobičan posao.

Ova devojka, kada je na kopnu, radi i kao lični trener, a na Instagramu redovno deli slike iz teretane i sa odmora. Ironično, nikada ne biste saznali za njen čudan životni poziv ako biste pogledali njen Instagram profil. Sa dugom plavom kosom, preplanulim tenom i manikirom, lako je pomisliti da joj je posao da bude influenserka ili trener, umesto rada na naftnoj platformi.

Ova devojka je stekla diplomu iz tehnologije gasa i energije, ali je kasnije morala da radi kao tehničar pripravnik na platformi. Iako je ovaj posao jedan od najopasnijih na svetu, sa 1.654 povrede i 4.000 nesreća samo u poslednjoj deceniji, Emili  voli svoju neobičnu karijeru. Čak je pokrenula stranicu posvećenu ovom često skrivenom svetu, prikazujući isečke iz svog života, uključujući naporan zadatak oblačenja teške zaštitne opreme tokom smene.

Uniforma i opasnost nisu bile dovoljne, tu su i dugi sati rada. Ona radi intenzivne smene od 12 sati dok je na platformi. Privatnost joj takođe nedostaje, budući da deli svoju kabinu za spavanje sa nekim ko radi suprotnu smenu od nje. Ponekad jedino ima sreće da ima kabinu samo za sebe, tokom dve nedelje mesečno koje provodi na platformi.

Iako provedi većinu vremena obučena u radni kombinezon i to u otežanim uslovima rada, Emili navodi da i dalje uspeva “da pronađe lepotu u malim stvarima dok je na moru, uživajući u treningu i zalascima sunca”. Tako da, čak i kada je na platformi, ona pronalazi vreme da uživa u trenucima lepote i mira.

Iako njen posao možda nije za svakoga, ova sposobna devojka je uspela da ostvari svoj san i da se bori sa izazovima ovog neobičnog zanimanja. Njen život je dokaz da pravo ispunjenje možemo pronaći tamo gde se najmanje nadamo i da čak i najopasniji poslovi mogu biti izvor sreće i zadovoljstva, a o tome je pisao i San.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)