Zanimljivosti

OMILJENI POSAO POSTAO MU JE NOĆNA MORA: Konobar nosio nekoliko spratova sa čašama piva, a onda se desila kolateralna šteta! (VIDEO)

Pred gostima je prodefilovao sa tacnom punom čaša, ali ovakav fijasko nije očekivao.

07.12.2023 11:00

OMILJENI POSAO POSTAO MU JE NOĆNA MORA: Konobar nosio nekoliko spratova sa čašama piva, a onda se desila kolateralna  šteta! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/tips_ex

Posao konobara i barmena je vrlo dinamičan i uglavnom ga rade mladi u najboljim godinama, češće muškarci koji su u izuzetno dobroj formi. Iako se neke veštine ovog posla vremenom uče, za sve je potreban dobar temelj i da li se neko uopšte pronalazi u tome. 

Često smo viđali što uživo, što putem TV-a i na društvenim medijima prave akrobacije koje sa tacnama punim pića rade konobari. To je najčešće viđeno na manifestacijama piva, gde konobari i konobarice demonstriraju svoje veštine i umeće posluživanja gostima omiljenog napitka, koje je zaista fascinantno. Na jednoj ruci mnogi od njih nose po desetina čaša i to je njihova svakodnevna rutina u poslu kojim se bave.

shutterstock.com

Psao konobara i barmena je izuzetno izazovan i zahteva posebne veštine

 

Jedan konobar je na društvenim mrežama privukao pažnju ljudi svojom pojavom i nošenjem čak osam tacni, a na svakoj od njih bilo je u proseku oko 20 čaša piva. Podrazumeva se da je on u odličnoj formi i da ima sjajan balans i ravnotežu, međutim kako to obično biva, dešavaju se nezgodne i nepredviđene situacije koje mogu da unište vašu reputaciju, ali i da naprave veliku štetu.

Dok je pokušavao da održi ravnotežu prolazeći sa tacnama pored gostiju koje je trebalo poslužiti u bašti, čaše su se zanjihale što je i njega omelo, pa je pokušavao da zastane i održi balans. Pošto su mu u pomoć pritekla dva momka koja su pokušala da pridrže gornje tacne, to im nije uspelo, te se sve obrušilo preko konobara i palo na zemlju. Čaše su se razbile, pivo je prosuto, a ljudi u pozadini su dovikivali. U bašti je nastala prava pometnja, a od piva se bukvalno stvorila reka.

 

 

Mnogi su komentarisali kako su mu gosti više otežali nego što su mu pomogli.

- Ovo mu je poslednji dan na poslu.

- Poneo si isuviše toga.

- Igra je završena.

- Predivno.

- Ali zašto?! - bili su neki od komentara.

I dok su se neki šalili na račun momka, rekavši kako će mu ovo biti verovatno poslednji dan na poslu, drugi su tvrdili kako je momak bio definitivno na probnom radu i da su trema i neiskustvo učinili svoje.

Uprkos tome što je na kraju ispala komična situacija, mnogima je bilo žao konobara, te su rekli kako nije u redu ako se očekuje da on radi na taj način i da su pred njih veliki zadaci i dužnosti sa kojima bi teško ko mogao da se nosi. Sa druge strane, bilo je i onih koji su rekli kako je konobar samo želeo da se "pokaže" i da je to imalo samo negativnu posledicu.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Goran Bojanović

07.12.2023 11:13

Alkohol treba zabraniti. Ovo je pravi način.