Zanimljivosti

IZVADILA JE POKLON PRED DEVOJČICOM IZ AFRKE , A ONA JE POTPUNO ZANEMELA: Ono što joj je poklonila, videla je prvi put u životu (VIDEO)

Jedna humanitarka je otkrila kako je malo potrebno da nekome izmamite osmeh na lice.

11.09.2023 15:00

IZVADILA JE POKLON PRED DEVOJČICOM IZ AFRKE , A ONA JE POTPUNO ZANEMELA: Ono što joj je poklonila, videla je prvi put u životu (VIDEO)
Printtscreen/TikTok/phuongbui_ug_28

Poznato je u kakvim uslovima žive deca u određenim afričkim zemljama, a nemaština sa kojom se tamošnji narodi bore je nešto što tera suze na oči svakome ko ima priliku da vidi takvu sliku. Život bez hrane i vode, adekvatnih uslova za život, primorava decu da se navikavaju da je sve iznad toga luksuz, pa čak i ono što je nama lako za priuštiti.

Jedna devojčica je pokazala da se sva sreća i radost mogu videti na licu deteta i u jednom osmehu kada dobije recimo- papuče. Iako bi ovo za decu sa naših prostora zvučalo pomalo smešno ili očekivano, jedna devojčica iz Afrike je pokazala da ume da se obraduje svim srcem na jedan izuzetno skromni poklon.

Printtscreen/TikTok/phuongbui_ug_28

Devojčica se prilično iznenadila poklonu

Onako bosa i u poderanoj obući došla je u susret sa jednom menadžerkom i humanitarkom iz Azije koja je iz kese izvadila par kroks papuča u roze boji poklonivši joj ih. Devojčica je razgoračila oči ne verujući u to što vidi, a onda je navukla papuče na svoja stopala iako su one bile za par brojeva veće.

Devojčica je strpljivo sačekala da joj ova žena izvadi iz kese papuče, a onda ih je sa osmehom na ivici suza probala i brzo obula, osmehujući se na poklon koji ju je očigledno-očarao. Snimak je mnoge oduševio i većina se složila kako se deca najviše raduju poklonima i kako znaju da cene neke stvari, naročito deca iz Afrike koja odrastaju u nemaštini.

- Ovo je izmamilo osmeh na mom licu.

- Bog te blagoslovio.

- Pogledaj njeno lice nakon što je navukla obuću....neprocenjivo.

- Nekada neke stvari uzimamo zdravo za gotovo dok nekome mnogo znače.

-Poštovanje za vašu pomoć ljudi.- bili su neki od komentara.

Dirljiva scena nikoga nije ostavila ravnodušnim i Tiktokeri su se zapitali gde su svi oni koji imaju novca da pomognu ovakvim ugroženim populacijama. Drugi su komentarisali da i mali znak pažnje poput ovih papuča, toj skromno deci mnogo znači i da je sve vredno jednog dečijeg osmeha.

Ovo nije usamljeni slučaj, jer TikTokom kruže slični snimci mnogih ljudi koji individualno ili u sklopu neke manje humanitarne grupe ili organizacije organizuju posete socijalno ugroženim porodicama i afričku decu iznenađuju na razne načine, poklanjajući im od neophodnog pribora za školu, preko igračaka i odeće gotovo sve što im treba i čini ih srećnim.  Nečije malo, nekome znači mnogo.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)