Zanimljivosti

KRENULA JE U EGIPAT NA PUTOVANJE IZ SNOVA, A ONDA JE POSTALA LAK PLEN : "Nigde se nisam osećala sigurno!" (VIDEO)

Tiktokerka Grejs Čeng prenela je utiske sa odmora u sevroističnoj Africi koje nije bilo nimalo prijatno.

05.09.2023 19:00

KRENULA JE U EGIPAT NA PUTOVANJE IZ SNOVA, A ONDA JE POSTALA LAK PLEN : "Nigde se nisam osećala sigurno!" (VIDEO)
TikTok-gracietravels

Grejs Čeng je Amerikanka koja je proputovala pola sveta, a svoje putašestvije redovno objavljuje na Tik-toku. Egipat je bio poslednja destinacija koju je ova mlada žena posetila i iz koga je ponela ne toliko prijatna iskustva. Ona je objasnila da je zemlja lepa i da ima mnogo toga da se obiđe, ali što se tiče meštana ne nosi prijatne uspomene. Naime, ona se na snimku na Tik-toku požalila kako je krenula da vidi piramide, a završila je među gomilom prevaranata i lopova koji su joj tražili novac na svakom koraku.

- Recimo da se u Egiptu nisam osećala nimalo bezbedno. Obišla sam dosta zemalja i ovde sam se osećala najmanje bezbedno. Nikako ne savetujem da idete sami na individualna putovanja, pošto ste onda “lak plen” za prevarante i lopove. Turistički vodič će vas ipak koliko-toliko zaštititi. Prevarnati umeju da prepoznaju ko putuje sam, a ko je u grupi i odmah se okome na solo putnike. I kada ih odbijete, u stanju su da vam bez prestanka traže novac. Morate da budete oštri kada govorite “ne” i da izbegavate kontakt očima. Jednom kada uhvate vaš pogled, neće vas ostaviti više na miru - započinje svoje izlaganje ova devojka.

 

 

Ona je dodala da je neprestano morala da čuva novac i da se drži grupe. Istakla je i da nikakve sitne usluge ne smete da tražite od prolaznika, pošto će vam sve to naplatiti.

- Ukoliko zamolite nekog da vas fotografiše, uputi vas gde je bolji pogled za fotografisanje ili ga pitate za neki savet, on će vam to debelo naplatiti. Kod piramida je bilo najgore. Svi su prosjačili ili tražili novac za dodatne usluge. Žene treba da budu na posebnom oprezu, svi muškarci pilje u njih, ali to nije normalno gledanje. To su psihopatski pogledi koji uopšte ne skreću pogled sa vas gde god da se pojavite. Imali smo privatnog vozača, ali kad god bi naše torbe ubacili u kombi i kada bi izašli nešto da vidimo i ostavili torbe, mislila sam kako ih vidim poslednji put. Prevaranti će vas namamiti da sednete na kamilu za 50 dolara, a kada siđete nateraće vas da platite 300 dolara, isto je i sa taksistima, zato ugovorite cenu unapred. Ako me pitate da li sam se tamo osećala bezbedno, odgovor je da nisam, nimalo - zaključila je Grejs.

Snimak je za svega nekoliko dana pregledan milion i 200.000 puta, a usledile su i brojne reakcije.

- Ništa lepo nisam čuo o Egiptu, a toliko sam uvek želeo da ga posetim.

- I ja sam proputovala pola sveta i kao najneprijatnija mesta izdvojila bih Egipat i Maroko.

- Ulični prevaranti i lopovi i strašne gužve su učinile da mi presedne put za Egipat.

- Takođe se tokom putovanja u Egipat nisam osećala bezbedno.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)