Zanimljivosti

ČISTIO JE GARAŽU I PRONAŠAO STARU KUTIJU ZA ŠEŠIRE: Kad je otvorio zanemeo je od šoka ugledavši nešto što odavno nije trebalo da postoji! (VIDEO)

U pitanju je bio slatikiš sa venčanja njegove prabake i pradeke koji on sad čuva za svoju decu.

23.08.2023 17:00

ČISTIO JE GARAŽU I PRONAŠAO STARU KUTIJU ZA ŠEŠIRE: Kad je otvorio zanemeo je od šoka ugledavši nešto što odavno nije trebalo da postoji! (VIDEO)
Shutterstock

U mnogim zemljama je tradicija da mladenci sačuvaju komadić svadbene torte za srećan i dugovečan brak. 

Ronald Varninger (67) iz Vašingtona čistio je garažu kada je naišao na kutiju za šešire. Nije ni slutio šta se nalazi unutra i kad je otvorio kutuju ostaje šokiran.

Unutra kutije nalazila se torta ukrašena belim prelivom, koja je bila napravljena za njegovu prababu i pradedu Inez i Harvija koji su se venčali 17. marta 1915. godine. Varninger se setio da je istu tu tortu video u zamrzivaču svojih roditelja pedesetih godina prošlog veka. 

- Moji roditelji su kupili zamrzivač i sećam se da torta bila umotana u aluminijumsku foliju. Tad su mi rekli: “Ne smeš to da diraš", ali to je bilo sve i niko nije pričao o tome - rekao je Ronald.

Međutim, pored torte stare 108 godina stajala i rukom ispisana poruka za njegovu baku od prijateljice po imenu Neli.

- Draga Inez, sećaj se mene kad budeš daleko i samo delimično budna, sećaj se mene na svoj dan

venčanja i pošalji mi komadić torte - glasili su napisani stihovi.

Ronald kaže da se nada da će torta opstati još ovoliko godina.

- Samo činjenica da je ova torta preživela Prvi i Drugi svetski rat je neverovatna i izgleda kao da za nju ne postoji vreme. Naslediće je moja deca i nadam se da će preživeti još 100 godina - zaključio je Varninger.

BONUS VIDEO

Komentari (0)