Zanimljivosti

DA LI BISTE SE USUDILI DA UĐETE U OVU "PROKLETU PEĆINU"? Jedan turista je proživeo dramu polomivši čak i vrat, a pominju se i skrivena čudovišta (VIDEO)

Većina od nas se ne bi usudila na ovu avanturu, koliko god izgledala egoztično i primamljivo.

16.08.2023 11:02

DA LI BISTE SE USUDILI DA UĐETE U OVU "PROKLETU PEĆINU"? Jedan turista je proživeo dramu polomivši čak i vrat, a pominju se i skrivena čudovišta (VIDEO)
Printscreen/TikTok/alexojeda

Svako od nas voli da, gde god bio sa svojim prijateljima, to vreme bude kvalitetno provedeno i da u svemu pronađe zabavu. Kada su putovanja u pitanju, većina ne žali novac za pojedine destinacije kako bi iskusila pravi doživljaj sa svojim prijateljima. Često su to mesta na kojima ranije nikada niste bili.

Ipak, među nama ima onih koji više od svega vole adrenalin i dobru zabavu pa žele da posete mesta na kojima će tako nešto i da iskuse. Aleks Ojeda je Tiktoker kojeg na ovoj mreži prati 8,4 milona ljudi. U jednoj od svojih objava mladi influenser se pohvalio putovanjem na koje je otišao sa svojim prijateljima.

Printscreen/TikTok/alexojeda

Pećina koju je tiktoker posetio sa prijateljima izgleda fascinantno

Radi se poznatoj Plavoj pećini (Grotta azzura) koja se nalazi na obali ostrva Kapri u Italiji. Ulazak u pećinu stvara neverovatan doživljaj ispunjen strahom i uzbuđenjem jer je otvor kroz koji se prolazi kako bi se ušlo u greben izuzetno mali, i sa njim se najbolje nose vodiči. 

Pećina je fascinantna za turiste zato što sunčeva svetlost, koja prolazi kroz podvodnu šupljinu, sija kroz vodu i stvara plavi odsjaj koji osvetljava pećinu. Ona se ubraja među svega nekoliko pećina u svetu gde je boja blistavo plava i smaragdna. Dolazak na ovo ostrvo nije jednostavno ali je jedinstveno. Objava koju je objavio tiktoker sakupila je 7,5 miliona sviđanja, a mnogi su šokirano komentarisali ovaj snimak, poručivši influenseru da je hrabar i da se na ovako nešto ne bi usudili. 

- Predivno ali moja anksioznost ne bi mogla ovo. Posebno gledajući pećinsko spasavanje fudbalskog tima Tajlanda.

@alexojeda Tight squeeze into Blue Grotto with @Royal Caribbean in Capri, Italy! 🤯 Would you try this? Here’s how to get there: Step 1: Board Symphony of the Seas for your Western Mediterranean cruise. Step 2: Take a ferry from the port of Naples to Capri. Step 3: Hop on a boat or taxi to reach the stunning Blue Grotto. Easy as 123 add this to your Western Mediterranean bucket list! #EuropeLikeaRoyal #SymphonyoftheSeas #RoyalAmbassdor #travel #cruise #cruiseship #bluegrotto #capri #italy #naples ♬ original sound - Alex Ojeda 🇲🇽

- Šta da voda blokira put?

- Sva zabava i igra je dok se plima ne podigne.

- Moje misli kažu da, moja klaustofobija ne.

- Taj pogled je ludilo.

- Volela bih da vidim to - komentarisali su korisnici mreže.

Pećina je dugčka oko 60 metara, a široka oko 25. Ulaz je visok oko metar što omogućava bezbedan ulazak unutra samo u vreme oseke. Da bi se provozali bezbedno unutra, posetioci moraju da leže u čamcu prilikom ulaska, a veslač koristi metalni lanac pričvršćen za zidove pećine  da vodi čamac unutra.

Za pećinu se vezuju mnoge legende i mitovi, a jedna od njih je da je ona utočište đavola i čudovišta. Prema predanju, dva sveštenika su ušla unutra kako bi ih oterala ali nakon par minuta unutra panično su pobegl kao da su videli đavola. Od tada njih dvojica su počela da brbljaju, a pećina je nazvana Prokletom pećinom koja čuva brojne legende.

U 2011. godini jedan od posetilaca je zadobio povredu kada mu je slomljen vrat prilikom ulaska u pećinu. Iako je prvobitno negirana odgovornost organizacije, turisti je plaćen odštetni zahtev, međutim, lađari su i nakon toga ulazili u more čak i kada su uslovi bili neodgovarajući. Kupanje u njoj je zabranjeno.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)