Zanimljivosti

KADA SE VRATIO SA POSLA ZATEKAO JE UŽASNU SCENU U KUPATILU: Muškarac je u neverici hitno zatražio pomoć (FOTO)

Kada se pojave vlaga i buđ moramo da nađemo način da ih uklonimo.

02.07.2023 17:00

KADA SE VRATIO SA POSLA ZATEKAO JE UŽASNU SCENU U KUPATILU: Muškarac je u neverici hitno zatražio pomoć (FOTO)
shutterstock.com

Koliko su vlaga i buđ u kući zaista opasni po zdravlje ljudi izaziva polemike u medicinskom svetu. Ono što je sigurno jeste da prostorije u kojima postoje ne mirišu prijatno, kao i da zidovi prekriveni požutelim flekama i crnilom nisu lep prizor.  

Kada su vlaga i buđ uveliko vidljivi tražimo načine kako da ih uklonimo, a najbolje bi bilo da sprečimo njihovo pojavljivanje. Jedan Australijanac zamolio je za pomoć nakon što je video nešto "odvratno" između zida i tepiha pored njegovog kupatila.

Na fotografiji koju je podelio vidi se kako izbijaju dve gljive svetložute boje.

- Molim vas, pomozite! Zid mog kupatila se graniči sa tepihom i deo ispod njega je konstantno vlažan pa pretpostavljam da zbog toga rastu gljive. Kako mogu da rešim ovaj problem i da mi se to ne ponavlja pošto izgleda jezivo - napisao je čovek na Fejsbuku.

Ono što je još gore, vlasnik kuće je rekao da su se gljive pojavile u samo nekoliko sati.

- Nisu bile tu jutros! Kad sam se vratio kući 15 oko časova, bile su ovolike - dodao je.

printscreen/facebook.com

Između tepiha i zida iz poda, izbijaju dve gljive svetložute boje

Stotine korisnika reagovalo je na uznemirujuć post vlasnika kuće, a mnogi su preporučili da se pripremi na skup i vremenski zahtevan postupak čišćenja

- O Bože, imali smo isti problem. Tuš kabina je propuštala, a u potporama zida smo imali trulu drvenu strukturu što je privuklo termite,  jer i njih privlači vlažonst. S obzirom na to da osiguranje to nije pokrilo, platili smo oko 27.500 evra za renoviranje tuš kabine, tretiranje termita, ugradnju termitne barijere i rušenje zida. Ovo ne možete da ignorišete. Što duže imate problem sa propuštanjem vode, više problema ćete imati sa oštećenjima. Pozovite vodoinstalatera što je pre moguće i pronađite izvor curenja vode -

- Kod nas su gljive izbile ispod lajsne u kupaonici blizu tuša. Rastavljanje je otkrilo da u području tuša uopšte nema hidroizolacije i strukturno drvo u kupaonici je upijalo vlagu. Iza pločica na zidu tuša bili su plesni i sve je moralo da se skine i očisti. Da smo samo sredili područje gde su se pojavile gljive, vlaga bi svakako uzrokovala ozbiljne strukturne probleme izvan kupaonice - 

- Kupatilo nije pravilno hidroizolovano, pa ćete sve morati da srušite i ponovo postavite, a tepih treba zameniti - glasili su samo neki od komentara.

unsplash.com

Kada su vlaga i buđ uveliko vidljivi tražimo načine kako da ih uklonimo

Neki su upozorili da bi gljive mogle biti znak prisutnosti plesni ili drugih bioloških opasnosti.

- Ta plesan može biti vrlo loša za vas -

- Budite oprezni i pronađite izvor curenja vode. Plesan koju ne možete videti je ozbiljno opasna - rekli su još neki od korisnika ove društvene mreže.

Mnogi su predložili vlasniku da se obrati osiguravajućoj firmi -

- Nadam se da imate osiguranje jer će vam trebati - 

- Imao sam isti problem, curele su cevi u tuš kabini. Veoma sam zadovoljan kako je osiguravajuća kuća odreagovala - bili su još neki od komentara.

Dok su se mnogi šokirali "odvratnim" otkrićem, drugi su to olako shvatili.

- Besplatna hrana -

- Prihvati to i napravi vrt - glasili su neki od duhovitih komentara.

 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)