Zanimljivosti

JUTJUBER JE OBILAZIO EGZOTIČNE PLAŽE I UŽIVAO NA SUNCU, A ONDA JE U PESKU UGLEDAO STRAVIČAN PRIZOR: Vrisnuo je i kamerom jurnuo ka tom mestu: Pomozite, ljudi! (VIDEO)

Jedan naizgled običan dan pretvorio se u pravu akciju za influensera Brodija Mosa, ali je to ipak izazvalo podeljene reakcije na mrežama.

19.04.2023 10:01

JUTJUBER JE OBILAZIO EGZOTIČNE PLAŽE I UŽIVAO NA SUNCU, A ONDA JE U PESKU UGLEDAO STRAVIČAN PRIZOR: Vrisnuo je i kamerom jurnuo ka tom mestu: Pomozite, ljudi! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/ybsbrodie

Poznati jutjuber Brodi Mos često sa svojih putovanja donosi zanimljive dogodovštine koje rado deli na društvenim mrežama. Nemali broj puta posetio je razna ostrva, druge narode i plemena, upoznavajući tako nešto potpuno novo što je rado pokazivao pratiocima. Često boravi na egzotičnim obalama širom sveta, a to je i ovog puta učinio pružajući uvid ljudima u to kakve sve plaže, ali i druge prirodne lepote na svetu postoje.

Ipak, ono što Mos nije očekivao jeste da će na jednom rajskom mestu zateći scenu zbog koje se u trenu uspaničio, a sve vreme je sa sobom nosio kameru beležeći tako o čemu se zapravo radi. 

Naime, on je pristajući uz obalu svojim čamcem na samom početku plaže ugledao jeziv prizor, vrisnuo je i potrčao ka tom mestu kroz plićak. Kada je shvatio da je životinja još živa, pozvao je članove svog tima u pomoć. 

- Ljudi, upomoć - ponavljao je Mos.  

Na plaži je zapazio džinovsku kornjaču koja se nasukala na obalu. Trenuci su je delili od sigurne smrti na užarenom pesku i pod vrelim sunčevim zracima. A onda je usledila neverovatna akcija. 

Printscreen/TikTok/ybsbrodie

Mos je zatekao potresnu scenu, životinja se borila za život, ali nije joj bilo pomoći sve dok se on nije pojavio 

- Još je živa. Imam te. Dođi, Džako, dođi i upotrebi svoje ruke, dolazi! - pozvao je on nekoga iz tima dok je kopao pesak oko nesrećne životinje pokušavajući da je oslobodi.

Kada mu se priključio kolega Brodi je optimistično govorio kako će je izbaviti, ali da treba da budu oprezni kako se ne bi povredila. Nakon što su uklonili dovoljno peska oko kornjače, pažljivo su je prevrnuli i ona je polako puzeći krenula ka moru. Bila je vidno iscrpljena i čekala je da je prvi talasi zapljusnu ne bi li je malo rashladili. Kada se to dogodilo, ušla je u vodu celom površinom tela. Razdragani Mos joj je mahnuo uz uzvik da je sve u redu i oprostio se od džinovske kornjače srećan što je učinio jedno dobro delo.

@ybsbrodie

sea turtle stuck upside down in the hot sun.. ♬ original sound - Brodie Moss

Usledile su mnogobrojne oduševljene reakcije Mosovih pratilaca. 

- Mogu da osetim kornjačino olakšanje kada ju je zapljusnuo talas mora -

- Jedna mala stvar menja za drugu veću... i tako dalje... - 

- O, Bože... mala beba... Hvala što ste joj pomogli -

- Odličan posao -

- Bog te blagoslovio - glasili su neki od komentara.

Ipak, pojedinim Tiktokerima nije promaklo to što je influenser navodno nekoliko puta morao da traži pomoć kolege, što su okarakterisali kao foliranje i pokušaj produžavanja akcije spasavavanja jer je Mos "dao prednost socijalnim mrežama samo da bi sve lepo snimio", umesto da odmah priskoči u pomoć životinji.

Drugi su, pak, pohvalili gest jutjubera istakavši da vole da ga prate jer zaista pomaže svima kojima je to potrebno i uvek ima zanimljive sadržaje na svojim kanalima.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

hmhmh

19.04.2023 11:16

da se nije okrenula na vetru? :) a prilicno je ziva dakle nije se davno prevrnula, a i tragovi joj se svezi vide iza... dakle ovaj lik je okrenuo i onda snimio kako je spasava, zato i ovo foliranje sa kopanjem i kolegom a mogao je jednom rukom da je okrene...