Zanimljivosti

STJUARDESA OTKRILA KAKO DA ZNATE DA LI JE NEKO BIO U VAŠOJ HOTELSKOJ SOBI: Ovo su saveti za bezbednost a evo šta nikako ne smete koristiti pre dezinfekcije (VIDEO)

Ovo je zanimalo sve turiste.

15.04.2023 13:00

STJUARDESA OTKRILA KAKO DA ZNATE DA LI JE NEKO BIO U VAŠOJ HOTELSKOJ SOBI: Ovo su saveti za bezbednost a evo šta nikako ne smete koristiti pre dezinfekcije (VIDEO)
Printscreen Tik Tok/demibonita

Demi Bonita iz Valensije je španska stjuardesa koja svakog dana putuje i odseda u hotelima. Ona je na svom TikTok profilu, koji prati više od 70.000 ljudi, podelila nekoliko saveta zlata vrednih za bezbedan boravak u hotelskim sobama.

Zaštita privatnosti

Niko ne voli da mu u hotelsku sobu ulaze nepozvani gosti, osim spremačica, dok on nije tu. Demi ima jednostavan ali vrlo efikasan trik kako da znate da li je neko bio u vašoj sobi.

- Prilikom izlaska iz sobe obavezno karticu na kojoj piše :“Ne uznemiravaj“ postavim tako da deo ostane zaglavljen u vratima. Gledano sa spoljašnje strane ovo izgleda kako ste verovatno u žurbi napustili sobu ne vodeći računa o kartici. Kad se vratim ako je kartica na svom mestu onda znam da niko nepozvan nije ulazio u moju sobu dok ja nisam bila tu – ispričala je ona na osnovu sopstvenog iskustva.

Demi naglašava da ovaj trik ima smisla samo ukoliko su sobarice već bile u vašoj sobi da je pospreme, ako nisu verovatno će one poremetiti karticu.

Njen savet je da nikad ne koristite hotelski ketler jer ne znate šta je sve u njemu bilo, niti da dodirujete daljinske upravljače pre nego što ih temeljno dezinfikujete.

- Svaki put kad uđem u sobu ja prvo navučem zavese jer želim da zaštitim svoju privatnost. Ukoliko želite da ih dobro namestite kako vam rano ujutru sunce ne bi ulazilo u sobu i probudilo vas, koristite vešalicu za odeću – dodala je lepa stjuardesa.

@demibonita first things i do when i arrive in my hotelroom as a flight attendant ✈️🤍 #stewardess #klm #flightattendantlife #hotelroom #voorjou #stewardesslife #flightattendant #fyp ♬ Made You Look - Meghan Trainor

Trik za odeću

Demi se osvrnula i na čest problem da u hotelskim sobama utičnice ne odgovaraju uređajima ni po jačini struje, ni po izgledu pa ako nemate adapter imaćete veliki problem kako da napunite svoj mobilni telefon.

- Proverite u kupatilu utičnicu u kojoj je fen. Najčešće pored nje nalazi se utikač sa dve rupe i vaš problem sa punjenjem telefona ili tableta je rešen – objasnila je ona.

Gosti hotela, koji ostaju samo da prespavaju kao Demi, najčešće nemaju uslugu pranja i peglanja odeće.

- Puno radim i često moram da obučem uniformu od juče jer nemam gde da je operem. Da bi izgledala i bila sveža i mirisna ja koristim sprej za tkaninu. Sutra će moja uniforma biti mirisna iako je nisam oprala – otkrila je ona.

Ovaj njen post videlo je više od 10 miliona ljudi i usledili su brojni komentari.

- O moj bože, ovo je neverovatno -

- Koristio sam trik sa karticom u hotelu, ali je obično zaposleni vrate na mesto tako da nisam siguran da ovo radi.

- Nemojte da zaboravite da proverite da li u sobi postoji skrivena kamera preko koje mogu da vas špijuniraju – bili su samo neki od komentara na ovaj njen post.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)