Oko sveta

DORA RADI NA LUKSUZNOM KRUZERU: Brodovi kriju trajne, a ako prekršiš ovo sledi momentalni otkaz

Devojka iz Hrvatske je objasnila kako se dolazi do ovog posla.

30.06.2024 10:20

DORA RADI NA LUKSUZNOM KRUZERU: Brodovi kriju trajne, a ako prekršiš ovo sledi momentalni otkaz
Tanjug/AP, instagram/printscreen/@dora_ssaa

Dora Pletikosa živi na kruzeru gde i radi, a u pitanju je brod koji se zove Symphony of the Seas. Luksuzan kruzer poseduje sve, od prodavnica, butika pa do parka, kafića, čak i bazena. Ipak, na brodu važe i određena pravila koja su različita za posadu i goste.

Ona je objasnila kako da se prijavite na posao za kruzeru.

- Onlajn, imaš opcija. Ima toliko pozicija za različita mesta, ne treba ti neka posebna škola. Doslovno za neke pozicije treba samo da znaš engleski. Nema izgovora. Ako ćeš već da radiš u prodavnici, nemoj na kopnu, radi na brodu. Proputuješ svet, pogotovo manji brodovi idu na manje destinacije, a veći brodovi na Karibe i to je to. Ovaj manji ide na primer na bolje lokacije - rekla je ona dok je snimala brodove i objašnjavala.

Dora živi na kruzeru po sedam meseci. Ono što mnoge zanima je kako održava kontakt sa porodicom, a devojka priznaje da je to teško.

- Biću iskrena kada si na brodu imaš osećaj da to nije stvarni život, a održavanje kontakta sa porodicom je bio jedan od najtežih stvari. Kruzerom plovimo iz Njujorka do Bahama, a moja porodica je na drugom kraju sveta u Hrvatskoj. Iako sam živela sama u Londonu 3 godine, biti ovde je druga priča. Preko mog ugovora uspela sam da dovedem parodicu na brod samo jednom. Mama i brat su bili nedelju dana, a tata druge nedelje. Za članove posade je retko da imaju ovu privilegiju - tvrdila da je ona na TikToku.
 


Jednom prilikom je otkrila da kada se sve uveče zatvori postoje posebni automati za goste i za posadu gde mogu nabaviti nešto što im je hitno poput lekova na primer. Takođe, istakla je da je ta vrsta automata “bogatija” za posadu. Kao član posade pored svih pogodnosti, mora da poštuje sledeća pravila.

- Na brodu nema nošenja farmerki, niti druženja s gostima. Ne smete zakasniti na brod, jer će otići bez vas. Retko kada imamo hranu posle devet uveče, osim ako nećete da jedete picu - rekla je ona i pojasila da šta god da neko pita od gostiju, posada mora znati odgovor ili se bar snaći za isti.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)