Ostali ljubimci

PRIZOR KOJI TERA SUZE NA OČI! Zbog reakcije ovog konja kada je prišao gazdinom kovčegu svi su uglas zaplakali! (VIDEO)

Svi znamo da životinje definitvno imaju emocije, a potez ovog konja je u to uverio i najveće skeptike.

19.03.2022 23:00

PRIZOR KOJI TERA SUZE NA OČI! Zbog reakcije ovog konja kada je prišao gazdinom kovčegu svi su uglas zaplakali! (VIDEO)
YouTube/printscreen

Vagner Lima, bio je 34-godišnji paragvajski kauboj koji je poginuo u nesreći na motoru u Brazilu. Kao i svaki kauboj i on je imao svog vernog prijatelja, konja Serana. Svi koji su poznavali Vagnera znali su šta njemu Serano znači, ali ne i šta on znači Seranu.

Bilo je nebrojano noći koje su taj paragvajski kauboj i verni konj provodili sami, kao dva najbolja druga. Taj konj je Vagneru značio sve na svetu. Zato nikoga nije iznenadila odluka Vagnerovog brata, Vanda, da upravo konj Serano bude i na sahrani svog omiljenog kauboja. 

Konj je kauboju bio sve

Pixabay.com

Kauboj i konj su jedna duša

- Ovaj konj je mome bratu bio sve - sa suzama u očima Vanda se emotivno oprostio od Vagnera.

On je predvodio emotivni marš do poslednjeg počivališta svog brata, u gradu Kahazeiras u Brazilu. Sereno je marširao pravo, zajedno sa njima, ali niko u povorci nije očekivao kako će ožalošćeni konj reagovati kada se dovoljno približi Vagnerovom kovčegu.

Čim je osetio prepoznatljiv, još uvek prisutan miris svoga gazde, konj je počeo tužno da njišti i cvili, i to je radio do samog groblja, a što je svima prisutnima nateralo suze na oči.  

Na kovčeg tužno položio glavu i cvileo

Međutim, stigavši na poslednje odredište voljenog Vagnera, konj je došao do kovčega i nežno spustio glavu na njega, što je izazvalo još snažnije reakcije.

- Neki konji pokazuju lako uočljive izraze tuge, kao što je čekanje danima pored kapije kroz koju je njihov vlasnik nestao, pokazujući smanjenu društvenu interakciju ili izgledaju depresivno baš poput čoveka. Oči im mogu biti nejasne, njihovi uobičajeni izrazi radosti mogu opasti, pa čak i unos hrane može biti smanjen. Ponekad će generalno konj biti malo tiši, što lako može proći neprimećeno. Ovi znaci tugovanja će najverovatnije postati očigledni ubrzo nakon gubitka - prenose stručnjaci iz "Equine Wellness Magazina".

Gazdin brat će ga preuzeti

Pixabay.com

Beli konj tužan na proplanku

Vagnerov brat je bio vidno potresen prizorom ucveljenog konja, pa je rešio da će se od sada on brinuti o Serenu, u čast svoga preminulog brata.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (1)

Sana

23.03.2022 10:02

Strasno tuzno. Kako su zivotinje strasno pametne. U Japanu je jedan kuca cekao svog gazdu 12 godina na zelenickoj stanici da se vrati sa posla. I to svaki dan. Njegov gazda je nastradao tada u ratu. Bilo je u novinama.