Ostali ljubimci

ALIGATOR JE DREMAO U VODI, A ONDA MU JE PRIŠAO MLADIĆ I POČEO DA GA IZAZIVA: Način na koji je zver odreagovala ledi krv u žilama! (VIDEO)

Iako svestan da je ova životinja veoma oštra i reaktivna, nije odoleo da je ne provocira

20.02.2024 15:40

ALIGATOR JE DREMAO U VODI, A ONDA MU JE PRIŠAO MLADIĆ I POČEO DA GA IZAZIVA: Način na koji je zver odreagovala ledi krv u žilama! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/robertirwin

Odlazak u zoo vrt za većinu nas je posebno iskustvo, bez obzira na to koliko puta smo posećivali takva mesta. Opuštanje i druženje sa životinjama je prijatno iskustvo. S druge strane, poseta opasnijim životinjama je pravi izazov, iako su one posebno zaštićene i smeštene na propisnoj daljini za posetioce. 

Radnici u zoo vrtovima ih svakodnevno obilaze, pa su životinje navikle na njihovo prisustvo. Iako su sigurne da nisu u opasnosti, uvek su u pripravnosti.

pexels.com

Videti u zoo vrtu egzotične životinje poput lavova je posebno iskustvo

Robert Irvin je prirodnjak i ljubitelj životinja u jednom australijskom zoo vrtu, a na TikToku ga prati 6,8 miliona ljudi. Nedavno je objavio zapanjujući snimak druženja sa ženkom aligatora Dejzi kod jezerceta. Iako je reč o starom aligatoru, tiktoker je objasnio da je ova životinja veoma oštra i reaktivna. Dok je on prijateljski pokušavao da joj se približi, ujedno ju je i pomalo izazivao, a životinja je nasrtala. Iako se sve završavalo na "igri" i bezazlenom skakanju aligatora iz vode, Robertu nije bilo nimalo svejedno, pa se trudio da umiri životinju toplim rečima.

Nakon nje, svratio je do drugog jezerceta gde je svoje pratioce upoznao sa drugim aligatorom, mužjakom Fangom. 

- Ovo je njen momak. Zar nije divan? Ovo je mužjak solidne veličine, vidite koliko su momci veći od ženki, imaju ogromnu glavu, velike zube i kvrgaviji su. Zdravo, veliki momče, saterao si me u ćošak - govori mu Irvin dok se priklanja žbunu kako bi se sklonio aligatoru sa vidika.

Radnik je objasnio kako aligator traži malo hrane, ali da on to nije za njega definitivno. Ljudi su bili iznenađeni hrabrošću momka i njegovom koketiranju sa ovim opasnim životinjama, međutim većini je pažnju privukao sam Irvin, jer su mnogi u njemu videli neustrašivost njegovog pokojnog oca, poznatog australijskog prirodnjaka i televizijskog voditelja Stiva Irvina koji je voleo da se druži sa životinjama, a koji je preminuo 2006. godine.

 

@robertirwin

Just a few of our many alligators that call Australia Zoo home! ♬ original sound - Robert Irwin

 

- Tvoj otac živi kroz tebe. Hvala ti.

- Prepusti šou tom aligatoru.

- On toliko zvuči kao otac.

- Čoveče, kako je stariji, sve više podseća na oca. 

- Ali činjenica da je kamerman bliži od Roberta. 

- Ti si definitivno isti otac - bili su neki od komentara.

Iako su mnogi komentarisali njegovu neustrašivost i ljubav prema životinjama, većina se složila da je to sigurno nasledio od svog oca koji je proveo život kao prirodnjak.

 

@robertirwin

Bringing back one of my dad’s old favourites! A crocodile feed for a packed-out audience in one of his most loved croc habitats! This was a special one, a spur-of-the-moment idea I had… to follow in his footsteps and feed some of the very same crocs that he did. Thanks everyone for coming, it is awesome to see how dad’s message and passion for crocs lives on! ♬ original sound - Robert Irwin

 

Momak je u nekim objavama podelio aktivnosti sa krokodilima kakvima je bio sklon njegov pokojni otac. Ipak, budući da je želeo oduvek da ide očevim stopama, Robert je pokazao kako se vešto i skoro na isti način snalazi sa aligatorima kao što je to činio njegov otac.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)