Ostali ljubimci

SVI SU MISLILI DA SE POMERA ŽICA NA PODU: Kada joj se približio, usledilo je šok saznanje!

Tiktoker je mislio da je neka spajalica u pitanju želeći da je skloni, ali kada je saznao šta je to zapravo bio je zgranut.

09.02.2024 12:15

SVI SU MISLILI DA SE POMERA ŽICA NA PODU: Kada joj se približio, usledilo je šok saznanje!
Printscreen/TikTok/underratedsimpsons

Pribranost u situacijama kada se po prvi put suočavamo sa nečim je izuzetno bitna. Koliko god bili iznenađeni važno je tome pristupiti smireno i videti o čemu se radi. 

Nebrojano puta se neko od nas susreo sa nekom novom pojavom ili recimo životinjom, insektom, a da nije znao o čemu je reč. Neki su  prilikom prvog susreta mislili da je u pitanju kabal ili žica. To se dogodilo i jednom tiktokeru koji je ovekovečio taj trenutak, otkrivši da je bio u potpunom šoku kada je shvatio da je reč o živom stvorenju.

Printscreen/TikTok/underratedsimpsons

Jedan tiktoker je zapazio životinju poput kabla na podu, što ga je ostavilo u šoku

Teško da bi iko mogao da ostane hladan i ravnodušan na jednu scenu sa kojom se suočio ovaj čovek, pokazavši stvorenje koje gmiže po zemlji. Misleći da se radi o nekoj žici ili provodniku koji je zalutao na pod, on je požurio da to skloni ali je bio zgranut kada je shvatio da se pomera.

Iako je mislio da je to samo neki predmet, čoveku nije mnogo bilo potrebno da shvati da je reč o živom stvorenju, pa je i podelio snimak na TikToku upitavši ljude znaju li o čemu je reč.

Nepoznata životinja je izbezumila sve koji su je videli na TikToku, gde je snimak i objavljen, priznavši da tako nešto u životu nisu videli i da bi verovatno bili isprepadani da je u njihovoj blizini. Mnogi su pomislili d je reč o zmiji.

 

@underratedsimpsons I thought it was a paperclip and tried to pick it up 😭 📎 #strangecreatures ♬ Trend de Terror - Staysee

 

- Jaooo šta je ovo??

- Jel ovo limeni crv?

- Ovo je samo fensi metal koji može da preoblikuje sebe.

- Mislim da je neka zmija..

- Ali način na koji je moj osmeh izbledeo- bili su neki od komentara.

U odeljku za diskusiju mnogi su pokušali da daju objašnjenje pa su pominjali pojmove poput konjskog crva, bikovog prašumskog crva, metalnog crva i slično. Zapravo reč je o parazitu poznatom kao Nematomorf, beskičmenjak-parazit koji se gnezdi u zglavkarima a može dostići i dužinu od jednog metra. Iako mnogima izgleda poput kabla zapravo je reč o parazitu čije je telo dugačko i tanko poput vlasi, a telo im može dostići dužinu i do jednog metra. Živi u vlažnim prostorima poput sistema za navodnjavanje, potocima, rezorevoarima za vodu. Odrasli mogu da žive samostalno dok larve parazitirraju u zglavkarima, rakovima i ribama. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)