Mace

UDAR NA RUSKE MAČKE: Zbog rata u Ukrajini ispaštaju i kućni ljubimci!

Vlasnike mačaka iz Rusije dočekala je neprijatna vest, jer im je zbog sukoba u Ukrajini zabranjeno učešće na međunarodnim izložbama i takmičenjima.

03.03.2022 21:03

UDAR NA RUSKE MAČKE: Zbog rata u Ukrajini ispaštaju i kućni ljubimci!
pexels.com

Iako kućni ljubimci nisu svesni svoje nacionalne pripadnosti, izgleda da međunarodne organizacije to ne sprečava da i njima uvedu sankcije. Portal Srećna Republika vam otkriva kako će rat u Ukrajini uticati na ruske mačke, njihove vlasnike i uzgajivače.

Naime, Međunarodna federacija uzgajivača mačaka (Federation Internationale Feline – FIFe) odlučila je da zbog situacije u Ukrajini zabrani učešće mačkama iz Rusije na međunarodnim takmičenjima. Mačke čiji su vlasnici Rusi ili se uzgajaju u Rusiji, neće moći da učestvuju na izložbama i takmičenjima Međunarodne federacije uzgajivača mačaka (FIFe), a neće moći ni da se registruju u knjizi pedigrea te organizacije.

pexels.com

Mačka plavih očiju

Izvršni odbor FIFe šokiran je i užasnut time što je vojska Ruske Federacije izvršila invaziju na Ukrajinu i započela rat. Mnogi nevini ljudi izgubili su život, mnogi su ranjeni ili su primorani da napuste svoje domove - navodi se u objašnjenju ove organizacije zbog čega su uvedene sankcije ruskim mačkama.

Kako se dodaje, FIFe će organizovati donacije kako bi pomogli uzgajivačima mačaka u Ukrajini, piše portal Krstarica. FIFe je međunarodna organizacija sa sedištem u Parizu i čini je 41 član iz 39 zemalja Evrope, Azije i Južne Amerike. Svake godine organizuje više od 700 događaja, na kojima ukupno bude izloženo 200.000 mačaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)