Mace

NEŽNO JE DODIRIVALA ŠAPICOM ŽENINU RUKU: Urnebesna reakcija mačke iznenadila je i njenu vlasnicu! (FOTO+VIDEO)

Evo kako je ovaj kućni ljubimac reagovao na neobičnu sliku na telu ove dame.

21.12.2023 19:01

NEŽNO JE DODIRIVALA ŠAPICOM ŽENINU RUKU: Urnebesna reakcija mačke iznenadila je i njenu vlasnicu! (FOTO+VIDEO)
Instagram-messeduptattoos

Tetovaže su postale popularan način izražavanja ličnosti i stvaranja trajnih uspomena. Sve više ljudi odlučuje se da ukrasi telo različitim tetovažama. zanimljivo je da su pojedini vlasnici mačaka primetili određene promene u ponašanju svojih ljubimaca nakon što su se tetovirali.

Mačke su po prirodi radoznale životinje, pa će mnoge od njih verovatno biti zainteresovane za bilo kakve promene na telu vlasnika. Tetovaže, kao vizuelna promena, mogu izazvati radoznalost kod mačaka koje će istraživati i dodirivati tetovirano područje. Upravo tako je reagovala mačka sa snimka koji je upravo zbog ovog kućnog ljubimca postao rado gledan. 

Vlasnica jedne šarene mačke je na podlaktici istetivirala ružu. Kad je došla kući pokatala je tatu svojoj mački koja je prvo bila zbunjena, a potom radoznala. Ova mačka je prvo krivila glavu čas na jednu, čas na drugu stranu, kako bi što bolje pogledala sliku na ruci svoje vlasnice i da li je to pravi cvet ili ne. Radoznala maca je potom blago šapicama počela da dodiruje istetoviranu sliku. Smatra se da kada mačka dodiruje tetovažu ne samo da je ispituje, već tako pokazuje prema vlasniku ljubav i privrženost.

Mačke koriste dodir kako bi uspostavile emocionalnu povezanost s vlasnicima, a tetovaže su nešto što može privući njihovu pažnju, kao što je bilo u ovom slučaju. Pošto je zaključila da je ipak u pitanju ruka, a ne strani predmet, ova maca je rešila i da omiriše nov simbol. 

Mačke imaju izuzetno razvijeno čulo mirisa, pa mogu reagovati na promene u mirisu kože uzrokovane tetovažom. Upotreba određenih hemikalija tokom procesa tetoviranja može uticati na miris kože i izazvati privremenu promenu u ponašanju mačaka, ali brzo će se navići na nove mirise, dok će i mirisi vremenom nestati.

- Da li je ovo stvarno? Danas je moja mačka otkrila moju tetovažu - stoji u opisu snimka.

 

 

Video je dobio 56.000 sviđanja na Instagramu, dok su se komentari ređali.

- Mačka hoće da ti kaže: “Ma skini to!”

- Kakv nežan dodir! Moram da naglasim da sam sumnjao da će maca da napadne ruku ili da je izgrebe.

- Mačka želi da izbriše to sa ruke svoje vlsanice.

- "O, zaboga, devojko, šta si to uradila sa sobom? Daj da ti to obrišem šapicom!"

- Preslatka je!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)