Kuce

POSTANITE SUPERHEROJ: Pomozite da nađemo dom za namučenu Rotkvicu

Nadamo se da će tužna životna priča keruše Rotkvice konačno dobiti srećan kraj...

06.03.2022 17:02

POSTANITE SUPERHEROJ: Pomozite da nađemo dom za namučenu Rotkvicu
Snežana Obradović

Suvišno je pričati o tome kako ljudi mogu da budu brutalno surovi, a to čak često ni ne kriju kada su životinje u pitanju. Jedan od slučajeva ljudske zlobe i nebrige dovelo je do toga da jedna nežna, mila keruša - rotvajlerka skoro umre od žeđi i gladi, vezana na lancu na betonu dok su temperature napulju dosezale 40. podeljak.

Srećom, kao što postoje demoni u ljudskom obliku poput vlasnika koji su doveli životinju u ovakvo stanje, tako postoje i anđeli koju ponekad uspeju da spasu ova nevina stvorenja. U Rotkvicinom slučaju, za nju je saznala Snežana Obradović koja se godinama unazat brine o brojnim životinjama koje dožive nesrećnu sudbinu.

Snežana Obradović

Poruka koju je Snežana dobila kada je saznala za Rotkvicu

- Za Rotkvicu sam dobila dojavu u inbox. Inače, živela je kod jednog para koji je poznat po zlostavljanju životinja. Gde su je uzeli i kako niko ne zna. Na +40° su je držali zatvorenu na terasi bez vode i hrane. Gasili su cigarete po njenom telu i tukli je. Ona je pas iz odgajivacnice, starosti pet godina, zvala se Luna, prodali su je kao štene i više ništa nisu znali o njoj, na njih je čipovana. Kada sam ih kontaktirala u vezi nje, pravili su se ludi i nisu bili zainteresovani za preuzimanje psa. Rotkvicu smo odveli na detaljnje preglede gde je ustanovljeno da je od tolikih batina dobila povrede unutrasnjih organa, međutim nisu bile pogubne. Smestili smo je u pansion gde odlično brinu o njoj, sterilisali, oporavili i ona je sada kompletno sređena i spremna za dom. Bila je uplašena, dehidrirana, izmučena sa oteklim trbuhom zbog batina. Međutim, sada je sve to iza nje, srećan je i zdrav pas - objašnjava Snežana za Srećnu Republiku.

Ona objašnjava da se Rotkvica odlično slaže sa decom i mužijacima, a ne voli baš preterano ženke i mace.

Portal Srećna Republika apeluje na sve dobre duše da se uljuče u potragu za savršenim domom za ovu milu ženkicu. Bilo da ste u mogućnosti da je udomite ili znate nekoga kome bi ulepšala život, molimo da se javite Snežani Obradović Candy preko Fejsbuk profila.

Snežanu je inače veoma pogodila sudbina divne Rotkvice, pa je iskoristila i svoj poetski talenat da napiše pesmicu o namučenoj devojčici.

 

- Napisala sam i pesmu o njoj, pišem pesme o psima i njihovim životima kako bih im pomogla da se brže i dobro udome. Do sada neke životinje su udomljene baš zbog tih pesmica i žive život iz snova - kaže Snežana.

[🎀] PESMA O ROTKVICI [💚]

Možda se dogodi

Možda ćeš doći

Možda ću radošću zameniti besane noći

Možda ćeš za mene u prolazu čuti

Možda mi srce neće pući

Možda ću jednog dana krenuti svojoj kući

Možda sam velika

Možda sam strašna

Možda bi sve to sredila crvena mašna

Možda su rekli da nisam za ljude

Možda ću čekati večno

Možda stvarno tako bude.

Mozda moj pogled

Može ti reći da maštam, mislim, sanjam o sreći

Možda si krenuo

Možda ćeš stići

Ja sigurno nigde neću otići

Čekaću dalje

Jer možda ćeš doći

Možda ću radošću zameniti besane noći.

 

 

Komentari (0)