Kuce

OTIŠLI U ZOO VRT DA VIDE PANDE I ZATEKLI OFARBANE PSE: "Kad su počeli da laju shvatili smo da nešto nije u redu" (VIDEO)

Nezapamćena prevara, pokušavali ljude da ubede da su u pitanju "panda - psi"!

21.09.2024 07:40

OTIŠLI U ZOO VRT DA VIDE PANDE I ZATEKLI OFARBANE PSE: "Kad su počeli da laju shvatili smo da nešto nije u redu" (VIDEO)
TikTok-dailymail, shutterstock

Posetioci zoološkog vrta u kineskom gradu Guangjuanu doživeli su neprijatno iznenađenje kada su shvatili da životinje za koje su mislili da su pande nisu prave pande, već obojeni psi. Incident je izazvao reakcije nakon što su snimci sa lica mesta objavljeni na društvenim mrežama, a posetioci su oštro kritikovali zoološki vrt zbog pokušaja prevare.

Sve je počelo kada su gosti primetili neobično ponašanje navodnih pandi. Umesto mirnih i sporih pokreta karakterističnih za ove umiljate životinje, jedna od "pandi" je teško disala sa isplaženim jezikom, dok se drugi krio u hladu. Tek kada su životinje počele da laju, postalo je očigledno da su to psi rase Čau čau, ofarbani da liče na pande.

- Na prvi pogled su izgledali kao pande, ali kada su počeli da laju, shvatili smo da nešto nije u redu - prokomentarisao je jedan od razočaranih posetilaca, a o tome je pisao i LADbible.

 

@dailymail A Chinese zoo has sparked fury after it painted dogs black and white and presented them as pandas. A video shared on YouTube shows the puppies with black ears, limbs, and ears and with dark circles around their eyes. Visitors said they became suspicious when the 'pandas' started panting in their enclosure. When quizzed, the zoo admitted that they had dyed two Chow Chows, a type of spitz dog from northern China with a thick coat. The zoo, however, has denied they misled people as they never claimed the dogs were pandas, explaining instead they were 'panda dogs'. #panda #pandas #zoo #dogs #chowchow #animalsoftiktok #news #chinazoo #china ♬ I am sneaking into you Pink Panther Parody - moshimo sound design

 

Zoološki vrt se ubrzo našao na udaru javnosti, a mnogi posetioci su tražili povrat novca jer su im obećane "retke i egzotične životinje". Međutim, uprava zoološkog vrta je saopštila da nisu namerno obmanjivali posetioce, jer nigde nisu eksplicitno tvrdili da su životinje u ograđenom prostoru prave pande. Prema njihovim rečima, radilo se o tzv. "panda psima".

Pod pritiskom lokalnih medija, zoološki vrt je na kraju priznao da su ofarbali nekoliko pasa Čau čau da izgledaju kao pande, ističući da nisu imali nameru da obmanjuju javnost. Ovaj incident nije prvi te vrste u Kini. Ranije je zoološki vrt Juanđiašan bio u centru skandala kada su pokušali da zlatnog retrivera prikažu kao lava, dok je zoološki vrt Hangdžou optužen da je u jedno od svojih ograđenih prostorija stavio čoveka u kostimu medveda.

Ovaj slučaj je izazvao novu debatu o etici i standardima u zoološkim vrtovima, posebno u pogledu brige o životinjama i iskrenog predstavljanja životinjskih vrsta posetiocima.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)