Ostali ljubimci

DOŠLI SU DA POSETE NOVI ZOO VRT, A ONDA SE TIK DO NJIH PROLOMIO VRISAK: Primetili su da se nešto nalazi u kavezu sa tigrovima! (FOTO)

Traži se i dalje misteriozna devojčica koja je upala kroz ogradu.

31.08.2024 09:40

DOŠLI SU DA POSETE NOVI ZOO VRT, A ONDA SE TIK DO NJIH PROLOMIO VRISAK: Primetili su da se nešto nalazi u kavezu sa tigrovima! (FOTO)
Shutterstock

Majk Harvi (62) iz Lidsa, Engleske, otkrio je staru crno-belu fotografiju koja prikazuje četvorogodišnju devojčicu koja je 1937. godine pala u kavez sa tigrovima u zoološkom vrtu Dudley. Fotografija, koja je slučajno ispala iz stare knjige dok je čistio stvari svoje majke, Konstans Rout, prikazuje jezivu scenu iz kaveza sa tigrovima.

Njegova majka, Konstans, imala je samo 12 godina kada je svedočila incidentu. Njena porodica se tek preselila u Birmingem i odlučili su da posete nedavno otvoreni zoološki vrt Dudley. Tog dana, njena porodica je uživala u pikniku kada su začuli vrisku i komešanje iz pravca kaveza sa tigrovima. Brzo su shvatili da je devojčica upala kroz ogradu i završila na platformi, na samo nekoliko centimetara od tigrova.

Hari Rout, Konstansin otac, uspeo je da zabeleži dramatične trenutke fotoaparatom. Na fotografiji, devojčica u letnjoj haljini drži lutku, a odrasli tigar sa mladuncima oprezno je posmatra. Kako priča Konstans, grupa hrabrih muškaraca formirala je ljudski lanac, kako bi spasila dete i izvukla je iz kaveza na sigurno.

 

 

- Ovo je neverovatna priča. Neko mora da zna ili se seća ko je ona. Moguće je da je još uvek živa ta devojčica, ko zna? Bilo bi divno saznati šta joj se dogodilo - istakao je Majk Harvi, a o tome je pisao i Daily Mail.

Zoološki vrt Dudley, smešten u okviru zamka Dudley u Crnoj zemlji, otvoren je za javnost 18. maja 1937. godine, samo nekoliko meseci pre ovog incidenta. Gospodin Harvi sada apeluje na sve koji se sećaju ovog događaja ili prepoznaju devojčicu sa fotografije da mu se jave.

- Fotografija pripada porodici te devojčice i ljudima koji su je spasili. Bilo bi sebično zadržati je za sebe. Nadam se da će ova priča ponovo oživeti i da ćemo saznati šta se dogodilo toj devojčici - dodao je ovaj čovek.

Harvi je kontaktirao zoološki vrt Dudley i poslao im fotografiju, ali mu je rečeno da je kavez identičan kao tada, jer je pod zaštitom kao objekat prve kategorije.

- Negde, neko je ispričao tu priču, ali nema nikakvog zapisa osim ove fotografije - zaključio je Harvi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)