Kuce

TEK ROĐENO ŠTENE BACILI SU KAO ĐUBRE: Maleno stvorenje slepo i bespomoćno ležalo je na putu ostavljeno da umre!

Sudbina nesrećnog psa dira pravo u duši.

10.04.2024 15:20

TEK ROĐENO ŠTENE BACILI SU KAO ĐUBRE: Maleno stvorenje slepo i bespomoćno ležalo je na putu ostavljeno da umre!
Printscreen/https://www.instagram.com/rspca_official/

Sve više ljudi izbacuje iz svog doma kućne ljubimce iz samo njima znanih razloga. Ali, sudbina tek rođenog šteneta starog dva dana dirnula je pravo u dušu čak i one koji nisu ljubitelji životinja.

Kako je za britanski Miror ispričala jedna volonterka koja radi u Centru za zbrinjavanje napuštenih životinja (RSPCA) čak i oni su se rasplakali kad su saznali za sudbinu nesrećnog psa.

 

 

Nesrećno stvorenje

Prema njenim rečima tek rođeno, slepo štene izbačeno je kao đubre pored puta. Slučajno ga je pronašao jedan čove, umotao u jaknu i pozvao RSPCA jer nije znao šta da radi sa tako malim štenetom.

Nakon što su preuzeli životinju odmah su ga odveli kod veterinara koji je konstatovao modrice i posekotine po čemu je zaključio da je nesrećno šteno bačeno iz auta u pokretu.

- U pitanju je mala ženkica koja je dobila ime Slagalica. Imao je svega 85 g, štene je bilo staro dan, dva, potpuno slepo i odvojeno od majke. Štene je imalo sreće da je prošlo bez većih povreda. Odmah sam ga nahranila na flašicu i preuzela brigu o štenetu - rekla je Leana Hone, volonterka ovog Centra.

Psa hrani na svaka dva, tri sata, rane na glavi su počele da mu zarastaju, posebno gadna posekotina koju je imala na glavi.

- Pokušali smo da utvrdilo koji bezdušnik je odbacio tek rođeno štene. Šokantno je pomisliti da bi neko mogao da je oduzme od majke tek rođeno šteno i da ga izbaci iz auta na put kao đubre. Naša Slagalica je srećna što je živa. Želimo da kažemo veliko hvala čoveku koji je čuo njeno zavijanje, uzeo je sa ulice i odveo kod veterinara čime joj je spasao život - rekla je Leana.

Prema njenim rečima maleni pas ima deformaciju donje usne što je verovatno i razlog što su je odbacili, jer ima problem da sisa majku.

- Umesto da potraže pomoć veterinara njeni vlasnici su odličili da je jednostavno bace. Problem koji ima sa usnom može da se reši korektivnom operacijom, ali verovatno nisu hteli da se muče s tim i da plaćaju intervenciju - dodala je ona. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)