Kuce

MEDVEDICA SA MEČIĆIMA JOJ SE POJAVILA U DVORIŠTU: Žena je istrčala ispred kuće u spavaćici, usledila je dramatična borba (FOTO+VIDEO)

Ovakve scene viđaju se samo na filmovima.

20.08.2023 11:02

MEDVEDICA SA MEČIĆIMA JOJ SE POJAVILA U DVORIŠTU: Žena je istrčala ispred kuće u spavaćici, usledila je dramatična borba (FOTO+VIDEO)
Instagram-lisabilyeu

Medvedice su poznate kao odane majke i to ne bez razloga. One će štititi svoje mladunce bez obzira na protivnika. U poslednje vreme sve je više medveda koji se iz svojih prirodnih staništa spuštaju u gradove, što je najverovatnije zbog potrage za hranom. Mama medved nikada ne bi riziku izložila i svoje mladunce da nisu bili na ivici gladi. Tako su pojedina domaćinstva suočena sa nesvakidašnjim prizorom medvedice sa mladuncima u svom dvorištu. Ipak, jedan snimak je prevazišao sve ostale i postao viralan na društvenim mrežama. 

Ovaj video je samo na Instagramu dobio 368.000 sviđanja, a mnogi su se složili da su morali više puta da ga pregledaju kako bi shvatili šta se tu sve izdešavalo. Vešto oko spoljašnje kamere je sve uhvatilo, a ukoliko se ne obrati pažnja sve deluje kao konfuzna borba u kojoj se bore svi sa svima, a zapravo je drugačija priča. Izgleda da je medvedica u potrazi za hranom došla u posed jedne kuće. Ona je bila ograđena visokim zidom i kapijom, ali medvedica zajedno sa svoja dva mečeta se popela na taj zid. Ona je pokušavala da svesno upadne na tuđ posed kako bi došla do hrane, ali nije se nadala da se u tom domaćinstvu nalazi pas, i to ne jedan, već četiri.

Psi su primetili da je uljez došao na njihovu teritoriju, a budući da se nikada pre nisu susreli sa medvedom psi su napali ovu medvedicu koja stoji na zidu. U pitanju su bila tri manja psa i jedan većeg rasta. Svaki pas pojedinačno je nasrnuo na medvedicu, a ona je štiteći mladunce odgurnula svakog od njih. Tek posle toga dolazi se do vrhunca snimka.

Žena, koja izgleda kao da je u spavaćici, goloruka izlazi pred medveda kako bi odbranila svoje pse. Ova žena nije imala kada da razmišlja i instinktivno je odreagovala rukama gurnuvši medveda sa zida. Medvedica je izgubila ravnotežu i pala sa zida koji nije bio preterano visok, dok je žena pokušala da hvata i spašava pse, noseći jednog u rukama. Dok žena hvata pse u pozadini se vidi medvedica koja takođe beži iz ovog dvorišta gde je napadnuta od strane svih.

 

- Jedina osoba koja sme da se kači sa mamom medvedicom je mama koja je vlasnica četiri psa - stoji u opisu ovog snimka. 

- Ukoliko dobro pogledate snimak videćete da je mama medvedica štitila svoje mladunce, psi su videli mamu medvedicu kao uljeza i štitili su dom, a žena je štitila svoje ljubimce, svako biće ovde instiktivno štiti drugo.

- Srećom ovde niko nije povređen na kraju.

- Ovde nemate koga da krivite, svako štiti slabijeg.

- Psi su mogli da se uplaše medveda, čak i dresirani psi, sa životinjama se nikad ne zna.

- Da ova medvedica nije izgubila ravnozežu i pala sa zida ovaj video ne bi bio nimalo smešan.

- Pogrešno je što je žena goluruka krenula na medveda da bi spasla pse.

- Ova žena je samo instinktivno reagovala, gledao sam emisiju sa njom u kome apeluje na ljude da se ne prave preterano hrabri pred divljim životinjama, pogotovo ne pred medvedom, pošto ona uopšte nije racionalno razmislila.

- Ali kakva je kraljica ova gospođa, koja je golim rukama gurnula medveda i to u spavaćici! - bili su samo neki od  komentara na ovu priču koja je ipak imala srećan ishod.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)