Kuce

BAKI JE UGINUO OMILJENI PAS, PA SU JOJ UNUCI POKLONILI ŠTENE ISTE RASE! Ali ovakvoj reakciji starice niko se nije nadao, samo se začuo vrisak! (FOTO/VIDEO)

Iako je video-zapis veoma emotivan, on je izazvao podeljene reakcije korisnika mreža.

25.06.2023 12:41

BAKI JE UGINUO OMILJENI PAS, PA SU JOJ UNUCI POKLONILI ŠTENE ISTE RASE! Ali ovakvoj reakciji starice niko se nije nadao, samo se začuo vrisak! (FOTO/VIDEO)
Instagram-Majicallynews

Smrt voljenog ljubimca nije nešto što se lako prihvata, a ono što je opštepoznato jeste da mnogi vlasnici vode tešku unutrašnju borbu oko odluke da li i kada treba da nabave novog psa ili mačku. Međutim, ne postoji jednostavan ni univerzalan odgovor koji bi im olakšao donošenje odluke. Iako deluje nemoguće, znajte da treba da odvojite vreme da iskusite svu tugu zbog gubitka omiljenog psa. Naime, generalni savet dresera i veterinara jeste da ne nabavljate novog ljubimca kako biste ispunili prazninu koju je ostavio predhodni. To može da dovede do projekcije osećanja i niza loših postupaka prema novom psu, pre svega zbog neispunjavanja vaših očekivanja. Bolje sačekajte trenutak u kome osećate relativan mir i spokoj.

Kada osetite da ste spremni za naredni korak, počnite proces pripreme. Razmislite o uzrastu, starosti, karakteru i nivou energije novog ljubimca. Odlučite koji su vam faktori i osobine najvažnije. Usvajanje napuštene životinje je odlična ideja. Ukoliko nabavljate psa iz neke hraniteljske porodice, možete dobiti mnoštvo korisnih informacija o njemu, njegovim osobinama, potrebama i navikama. Ustaljena praksa jeste da ljudi većinom nabavljaju psa iste rase, čak i identične boje kao što je bio prethodni. Iskustvo je pokazalo da se ispostavilo da se oni vizuelno, a potom i emtivno opredele isključivo za jednu vrstu psa.

Instagram-Majicallynews

Reakcija bake na poklon njenih unuka zaprepastio je sve članove porodice

Jedna baka nedavno izgubila svog voljenog zlatnog retrivera. Možda ga nije ni prežalila kako treba, međutim, njeni unuci su odlučili da joj poklone ljubimca iste rase kog je upravo izgubila. Svi su se pitali kakva će biti njena reakcija. 

Sedela je okružena unucima koji su joj u jednom trenutku doneli psa rase zlatni retriver. Ljubimac je na sebi imao plavi, vuneni prsluk koji je, kako se čini, pripadao njenom prethodnom ljubimcu. Baka je bila vidno zapanjena, a zatim je prihvatila štene u ruke i neko vreme ga držala u neverici. Potom mu je rekla koliko je lep i da ne može da veruje da ga drži u naručju, aludirajući na činjenicu da je nov ljubimac očigledno slika i prilika prethodnog. 

- O, Gospode, ne mogu da verujem! Da li je ovo moguće, da li je on realan? Koliko si samo prelep! - ponavljala je baka dok je čvrsto grlila ljubimca.

- Baka je izlečena i zaljubila se ponovo - stoji u opisu snimka.

Usledile su mnogobrojne reakcije. 

- Ovo topi moje srce! Ali veliki psi kada su štenci su velika odgovornost i ogromna obaveza! Nije isto imati štene ili starog zlatnog retrivera naviknutog na vas . Nadam se da cela porodica ima u planu da pomogne ovoj baki oko velikog psa u kog će ubrzo ovaj štenac izrasti! -

- Štenci su ogroman posao! Ima tu mnogo muke dok se izdresira pas. Nadam se da će ova baka poživeti da uživa u njegovom društvu -

- Ova porodica je trebalo da razmisli da pokloni baki nekog odraslog psa iz prihvatilišta. Štenci su prepuni energije, baš kao i deca, i nikako nisu dobra ideja za stariju osobu koja ne može da proprati njihov tempo -

- Hvala svima što su ponovo izmamili osmeh na lice ove bake, i ne slušajte komentare koliko će se teško štene uklopiti sa bakom. Pas bilo koje veličine i uzrasta je uvek odlična ideja za usamljene ljude -

- Zapravo je štene za starije osobe, kao i za one koje vole da leškare u krevetu, pravo rešenje. On će ih ujutru buditi i terati da ga šetaju ranom zorom - ređale su se podeljene reakcije. 

Instagram-Majicallynews

Ljubav na prvi pogled

BONUS VIDEO:

Komentari (0)