Sex

NISAM IMALA ODNOSE SA MUŽEM TRI GODINE! Razlog je nikad bizarniji!

Koliko nehigijena i smrad mogu da utuču na seksualni život i brak, presudite sami.

18.03.2022 15:00

NISAM IMALA ODNOSE SA MUŽEM TRI GODINE! Razlog je nikad bizarniji!
shutterstock.com

Kažu da kada nam se svidi partner, on nam se svidi kroz osmeh, dodir, poljubac, ali mora nam se dopasti i njegov miris. Ne mislimo na parfem, već na sam miris kože. Postoji mišljenje stručnjaka koji smatraju da se žene pre zaljubljuju u sam miris muškarca nego u njegov izgled, i to se nebrojano puta pokazalo kao apsolutno tačno u praksi.

Međutim šta se dešava kada taj naš muškarac prestane da vodi računa o svojoj higijeni? Kada posle toliko godina zabavljanja, braka, dvoje dece, odjednom prestane sa elementarnim stvarima, kao što je pranje zuba i tuširanje? Da li je nemaran samo on, ili smo nemarni prema sebi i mi što ga trpimo? Jer očigledno je jasno da smo spremne na sve sitne ludosti koje bismo radile kako bi udovoljile partneru, dok on za nas nije u stanju ono osnovno da uradi, već širi smrad i nehigijenu po celoj kući, i van nje, i šalje lošu sliku deci i kolegama na poslu. Da li bi to radio neko ko vas voli? Razmislite ponovo.

Upravo se to desilo Mariji iz Beograda (38). Njen nekada idiličan suprug, muškarac u koga se zaljubila i rodila mu dvoje dece, je vremenom postao do te mere nemaran da mu je odlazak u toalet na tuširanje postao ravan penjanju na Mont Everest.

pexels.com

Žena ne zna šta da radi

- U početku nije bilo toliko očogledno. Tu i tamo bi se provukao neki dan bez njegovog odlaska pod tuš. Izgovori bi bili umor, posao ili pretežak dan. Vremenom bi taj dan prešao i u drugi, dok smo na kraju došli do toga da ga jedva nateram da se istušira jednom nedeljno! Ni tada se ne bi kupao da ga ne molim bukvalno svakoga dana. Kao da je to malo, on je prestao i da se umiva i pere zube. Totalno je prestao i ruke da pere, a kosu možda opere jednom mesečno. Smrad osećamo u celom stanu, a spavaća soba je postala nepodnošljiva, da sam ga zamolila da spava u dnevnoj, iako ni to nije pametno. Vrlo pažljivo mu perem i peglam garderobu za posao, kako se ne bi toliko osetio njegov neprijatan miris među kolegama - objašnjava ova očajna žena.

pexels.com

Očajna supruga

Mariji nije jasno gde je nestao muškarac u koga se zaljubila, taj nežan i pažljiv čovek. O seksualnom životu i ne razmišlja. Sahranila ga je pre tačno tri godine, i mučnina joj pripadne i pri samoj pomisli da bude intimna sa svojim suprugom, budući da ne zna kada se poslednji put okupao ili oprao zube.

- Pomišljala sam da se razvedem. Volim ga i dalje, ali ta ljubav se sada meša sa osećanjem gađenja. Mučno mi je i da sedim u istoj prostoriji sa njim, pa stalno izmišljam neke poslove. Ne bih mogla da pomislim da ga poljubim, a kamoli nešto više. Seks mi se ogadio i generalno mi više ne pada na pamet. Suprug mi zamera što ga čak nikada ni ne zagrlim, ali ne znam kako da reagujem na to, budući da ni on ne reaguje na moje molbe da se bar  s` vremena na vreme istušira ili makar umije. To se ne radi osobi koju volite, očajna sam, ne znam šta da radim. Najgore mi je što su i deca počela da beže od njega i da mi se žale da tata smrdi ili da ima preduge nokte. Svi ga teramo da ode pod tuš na par minuta, ali ne vredi - ispričala je Marija.

pexels.com

Savet stručnjaka je terapija

Stručnjaci smatraju da je u pitanju neki oblik depresije kod njenog supruga, koji se neće rešiti sam od sebe.

- Za muškarce je tipično da s godinama postaju zanemarljivi prema svome izgledu. Ipak dosta njih vodi  računa o ličnoj higijeni,  ako ne zbog sebe, onda bar zbog žene i dece koja žive sa njim. Odsustvo osnovne higijene, na čak nedelju dana je neprihvatljiv. Takav muškarac ne može da očekuje nežnost od supruge, pošto zna šta je posredi. Sam postupak da se on svesno preselio u drugu sobu, a nije promenio svoje elementarne navike po pitanju higijene, smatram da je vid totalnog nepoštovanja porodice, prvenstveno supruge, i može da bude uzrokovan nekim psihičkim poremaćajem - ističe Ana Ognjenović, psihijatar.

Da li biste i vi trpele ovakvog muškarca, i koliko dugo?

 

 

 

 

Komentari (1)

Dragana

19.03.2022 08:43

Ovo je bukvalno opis mog bivšeg muža. Trpela sam nepune dve decenije, zbog dece...a danas ,ne bih ni minut. To nije život,to je horor. Sigurno sam trpela jer nisam imala samopouzdanja dovoljno za konačni razvod. Žalim i dan danas