Sex

VOĐENJE LJUBAVI TOKOM „ONIH DANA“: 3 glavna razloga za intimne odnose tokom ciklusa

Iako se većina žena tokom prvih dana menstruacije ne oseća baš privlačno i raspoloženo za „valjanje u senu“ postoje one kojima upravo tada libido ojača. Za to postoji i naučno objašnjenje ali i validni razlozi koji propagiraju „vrelu akciju“ čak i u ovom periodu.

05.11.2021 20:21

VOĐENJE LJUBAVI TOKOM „ONIH DANA“: 3 glavna razloga za intimne odnose tokom ciklusa
pexels.com

Seks je sam po sebi uglavnom prestao da bude tabu tema i iz domena kuloara i šaputanja i konačno ušao u domen regularnih razgovora. Međutim, na sam pomen intimnih odnosa tokom menstruacije većina ljudi odmahne glavom ili se pak strese.

Ipak, medicina nam kaže da je žensko telo upravo tada najosetljivije i da ne baš mali procenat žena tada ima izraženiji libido. Srećna vam predstavlja tri najveća benefita ljubavnih odnosa u „onim danima“.

Naime, seks tokom menstruacije može vam doneti mnoštvo užitaka. Ne samo da ćete ublažiti neugodne grčeve, već će vam seks biti veće zadovoljstvo, a doživećete i snažniji orgazam. Međutim, bez obzira na sve pozitivne strane, raspoloženje vam može pokvariti činjenica da se vašem dečku baš i ne sviđa ta pomisao. Pomoći ćemo vam kako da ga za to pripremite i započnete razgovor s njim o tome.

Podivljali libido je poslednja stvar koju biste povezali sa prvim danima menstruacije. Međutim, neke žene osećaju snažnu požudu upravo tada. To je posledica nekoliko faktora, a jedan od njih je i povećan protok krvi kroz genitalnu regiju. Telo ne prepoznaje razliku između menstrualne krvi i prirodne lubrikacije, tako da reaguje na isti način kao kad ste uzbuđeni i raspoloženi za seks, objašnjava portal cosmopolitan.hr.

Osim toga, materica vam se isteže, lagano se otvara i osetljiva je, pa će vam osećaj kad vas vaš partner dodirne za vreme penetracije biti odličan. Ova kombinacija kod nekih žena dovodi do jačih orgazama, a orgazam u to vreme prirodni je lek protiv grčeva, jer opušta mišiće karlice.

Otvaranje ove teme s vašom “jačom” polovinom može vas učiniti nervoznom. Mnoge muškarce to ne odbija, jer oni jednostvano žele seks. Anketa sprovedena na portal cosmopolitan.hr pokazala je da 22 posto muškaraca nema problema s tim, a 45 posto njih priznaje da nisu oduševljeni, ali će ipak pristati na seks u tim danima.

Naravno, uvek ima onih koji nikad ne bi pristali na takvu ideju, ali ima načina da otkrijete da li je vaš dasa jedan od njih. Kad temperatura među vama poraste recite mu da imate menstruaciju i da ćete morati da budete maštoviti, a onda obratite pažnju na njegovu reakciju.

Ako nema ništa protiv, vratite se nazad na posao i jedno na drugo. Ako nijedno od vas nema ništa protiv, preskočite pozu u kojoj ste vi gore, jer vam gravitacija ne ide u prilog. A ako i napravite mali nered, čeka vas prijatno zajedničko tuširanje.

Komentari (0)