Sex

OVO SU NAJSKRIVENIJE INTIMNE FANTAZIJE: Evo zašto pojedinci imaju fetiše i kako oni nastaju! (FOTO)

Stručnjaci otkrili poreklo neobičnih sklonosti pojedinih ljudi u krevetu i zašto to vole.

07.02.2024 22:00

OVO SU NAJSKRIVENIJE INTIMNE FANTAZIJE: Evo zašto pojedinci imaju fetiše i kako oni nastaju! (FOTO)
Shutterstock

Fetiši su tema koja izaziva znatiželju kod mnogih ljudi. Međutim, pojedini se pitaju odakle zapravo dolaze ove se*sualne sklonosti i interesovanja koja nas mogu iznenaditi. Se*sualni terapeuti objašnjavaju da mnogo faktora može uticati na formiranje fetiša, s obzirom na složenost i raznolikost ljudske se*sualnosti.

Različiti fetiši mogu postati prihvaćeni i normalizirani u partnerstvu kroz deljena iskustva, otvorenu komunikaciju i osećaj poverenja. Se*sualne sklonosti mogu biti utisnute u različitim fazama ljudskog razvoja, a kasnije se manifestirati kao fetiši. Važno je istraživati ove sklonosti u sigurnom i sporazumnom okruženju, bez osećaja srama ili straha od osude.

shutterstock.com

Mnogi imaju skrivene fantazije

Prema Alijan Mur, se*sualnoj terapeutkinji, određene se*sualne sklonosti pojedinca mogu proizaći iz neuroloških procesa, hormona, genetskih predispozicija, ali i iz ranih životnih iskustava. 

- Iskustva tokom formativnih razvojnih godina mogu značajno uticati i na formiranje fetiša u odraslom dobu, uključujući određene predmete, teksture ili situacije koje kasnije postaju ključne u se*sualnim željama. Fetiši se takođe mogu razviti iz izloženosti medijima i kulturnim uticajima, kao što su TV emisije, filmovi za odrasle, spotovi i drugo. Osim toga, eksperimentiranje u vezama može takođe oblikovati se*sualni “repertoar” pojedinca, otvarajući nove mogućnosti za istraživanje i razvoj fetiša - zaključuje Murova.

shutterstock.com

Evo odakle dolaze fetiši

Fantazija i mašta takođe igraju veliku ulogu u nastanku fetiša. Erotske fantazije mogu imati veliki uticaj na pojavu određenih fetiša i se*sualnih želja, bez obzira na to odakle dolaze. Fetiši su jedinstveni i individualni, te mogu proizaći iz različitih izvora i iskustava. Važno je razumeti da je se*sualnost kompleksna i raznolika, te da se fetiši mogu javiti u bilo kom dobu, što ne bi trebalo izazivati osećaj srama ili krivice. Otvorena komunikacija sa partnerom i razumevanje ključni su za prihvatanje i razumevanje ovih se*sualnih sklonosti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)