Sex

INTIMNI ODNOSI ZAPRAVO TRAJU MNOGO KRAĆE NEGO ŠTO MI MISLIMO: Ovo je idealna minutaža, sve preko toga je monotono (FOTO)

Američke serije plasirale su nerealna očekivanja vođenja ljubavi koja mogu da potraju navodno i celu noć, ali evo pravog odgovora koliko je poželjno da sam čin traje.

15.01.2024 21:02

INTIMNI ODNOSI ZAPRAVO TRAJU MNOGO KRAĆE NEGO ŠTO MI MISLIMO: Ovo je idealna minutaža, sve preko toga je monotono (FOTO)
shutterstock.com

Parovi koji se osećaju nesigurno zbog toga što mnoge poznate ličnosti hvale se*sualne sesije koje navodno traju cele noći, mogu pronaći utehu. Nasuprot popularnoj fantaziji o potrebi za satima strastvenih aktivnosti, terapeuti za se*s tvrde da je oko 10 minuta potpuno zadovoljavajuće za kompletan intimni odnos.

Serije "Seks i grad" i "Očajne domaćice" stvorile su nerealna očekivanja u vezi sa nadanjima u spavaćoj sobi, koje mogu samo dovesti do razočarenja. Parovi u realnom životu su srećni sa vođenjem ljubavi koja traje između tri i 13 minuta. S druge strane ispitanici su sve iznad 10 minuta okarakterisali kao "zamorno".

Printscreen/Instagram/this_carrie_bradshaw

Serija "Seks i grad" nametnula nerealna očekivanja

Istraživači Erik Korti i Dženaj Gvardijani sproveli su anketu nad 50 članova ljudi koji odlaze na se*sulanu terapiju. Takođe su u ispitivanje uključili psihologe, lekare, socijalne radnike, porodične terapeute i medicinske sestre. Oni su zajedno pratili hiljade pacijenata tokom decenija u Americi i Kanadi.

Ispitanici su upitani da ocene različite vremenske periode za se*sualni odnos koje smatraju "prihvatljivim", "poželjnim", "prekratkim" i "predugim". Većina je smatrala da je vođenje ljubavi od tri do sedam minuta "prihvatljivo", a se*s od sedam do 13 minuta "poželjan". Međutim, sve iznad 13 minuta smatrali su "predugim". Većina se takođe složila da je intimni odnos od jednog do dva minuta "prekratak" za pružanje zadovoljstva.

shutterstock.com

Evo koliko minuta je sasvim zadovoljavajuće

Istraživači su izjavili da žele da objave rezultate koristiti kako bi "ohrabrili" parove.

- Današnja popularna kultura ojačala je stereotipe o se*sualnoj aktivnosti. Mnogi muškarci i žene izgleda veruju u fantaziju o postojanju "celonoćnog se*sa". Ovo izgleda kao situacija koja je pogodna za razočarenje i nezadovoljstvo zbog realnosti koja sledi. Nadamo se da će ovo istraživanje razbiti fantazije i ohrabriti muškarce i žene stvarnim podacima - istakao je za Dejli mejl dr Korti, vanredni profesor psihologije na Univerzitetu Pen Stejt.

Korti i Gvardijani objavili su svoja otkrića u časopisu "Žurnal se*sulane medicine". Ovo istraživanje dolazi u pravom periodu, kada savetodavne usluge beleže porast broja parova koji se žale da su nezadovoljni svojim se*sualnim životom. Organizacija za savetovanje zabeležila je dvostruki porast broja parova koji traže se*sualnu terapiju u poslednjih pet godina. Takođe drugo nedavno istraživanje pokazalo je da većina udatih žena radije bira da ide da spava, čita knjigu ili gleda film, nego da vodi ljubav.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)