Sex

OVO SU 5 NAJPOPULARNIJIH IZGOVORA ZA IZBEGAVANJE INTIMNIH ODNOSA: Glavobolja nije više na prvom mestu, a iznenadićete se koji pol ove fraze češće koristi!

Sve je manje strasti među partnerima.

12.01.2024 21:02

OVO SU 5 NAJPOPULARNIJIH IZGOVORA ZA IZBEGAVANJE INTIMNIH ODNOSA: Glavobolja nije više na prvom mestu, a iznenadićete se koji pol ove fraze češće koristi!
shutterstock.com

Izbegavanje se*sa može biti lična odluka ili rezultat različitih okolnosti. Važno je imati otvorenu komunikaciju sa partnerom i poštovati osećanja i granice obe strane. Ako osećate potrebu da privremeno izbegnete se*sualni kontakt, bilo bi iskreno i pošteno podeliti svoje razloge. Međutim, sve je češće korišćenje izgovora.

U nedavnom istraživanju koje je obuhvatilo 4.000 odraslih, otkriveno je da najčešći izgovor za izbegavanje intimnih odnosa više nije „imam glavobolju“ već „previše sam umorna”. Prema izveštaju istraživačkog sajta OnePoll, umor je sada glavni krivac za smanjenje intimnosti među parovima.

shutterstock.com

Glavobolja više nije glavni izgovor

Glavobolja nije više glavni izgovor

- Glavobolja više nije najčešći izgovor. Umor je sada najveći krivac za izbegavanje se*sa. Svi radimo mnogo i brinemo o mnogo stvari i sve to očigledno uzima svoj danak u spavaćoj sobi - rekao je portparol portala OnePoll.

Pravdajući se umorom, svaka peta osoba redovno pronalazi izlaz iz intimnih trenutaka, dok se svaka sedma žali na iscrpljenost, koja je navodno sprečava da uživa u se*su. „Glavobolja” je sada treći najčešći izgovor, a odmah posle nje ide izjava: „Nisam raspoložena”. Drugi razlozi koji se često navode kao bele laži uključuju „Moram da ustanem rano ujutru“ i „Prezauzet sam poslom“, navodi se u izveštaju Metroa.

shutterstock.com

Muškarci sve češće imaju više izgovora nego žene

Muškarci češće koriste izgovore

Istraživanje takođe otkriva da muškarci češće koriste izgovore nego žene, pri čemu 27 odsto to priznaje u odnosu na 18 posto žena. Većina ženskih izgovora je umor, dok tri četvrtine tvrdi da su im partneri dosadni, što im oduzima volju za intimnošću.

Zanimljivo je da svaki treći muškarac izbegava se*s jer mu partnerka više nije uzbudljiva, a svaka peta žena navodi isti razlog. Istraživanje pokazuje i da se svaka četvrta žena “pretvara da spava” da bi izbegla se*s, kao i svaki peti muškarac. Četvrtina muškaraca priznaje da namerno odlaže odlazak u krevet kako bi izbegli potencijalne predloge za se*s, a jedna od pet žena to priznaje. 

shutterstock.com

Top 5 izgovora za izbegavanje intimnosti

Lista izgovora:

  • Osećam se umorno i mislim da bi trebalo da odmorimo.
  • Osećam se iscrpljeno zbog obaveza i mislim da bi bilo bolje sačekati vikend ili slobodan dan.
  • Imam glavobolju i mislim da bi bilo bolje neki drugi dan.
  • Nisam u pravom emotivnom stanju danas i mislim da bi bilo bolje sačekati trenutak kada ću se osećati bolje.
  • Moram rano da ustanem.
  • BONUS VIDEO:

    Komentari (0)